Суспільство

В Житомирской области инструкторы по вождению решили показать кто чего стоит. ФОТОрепортаж

17 November 2008, 14:14

Кращі водії області помірялися силами в умінні керувати легковими авто. До 17-ї річниці збройних сил України відбулися змагання з фігурного водіння. У конкурсі взяли участь інструктори обласних автошкіл, спортивно-технічних клубів та Коростенського технічного коледжу. Всього — 86 учасників у складі 16 команд,- повідомляє ВІК

Товариство сприяння обороні України у Житомирській області проводить подібні заходи щороку. Результат не змусив себе чекати. Цього року члени обласного ТСОУ посіли 3 місце на Всеукраїнських змаганнях з водіння автомобіля. Олександр Д’ячук, заступник директора Житомирської обласної організації ТСОУ: “Ці змагання проводятся для того, щоб учасники побачили власні сили, вдосконалили свої професійні вміння, побачили, члени яких організацій підготовлені краще, яких трошки гірше”.

У рамках програми змагань учасники демонстрували свої уміння при виконанні таких фігур як «змійка» (зокрема і заднім ходом), «тещин дворик» — парковка авто у вузькому просторі, «колія», «бублик». Лише декілька учасників спромоглися виконати всі завдання без помилок. Степан Лотиш працює інструктором в автошколі вже 37 років. Це змагання для нього десяте за рахунком, до того ж у його послужному списку участь у двох республіканських конкурсах. Але навіть з таким досвідом, зізнається, було нелегко. Степан Лотиш, інструктор житомирської автошколи: “Найважчим завданням було поставити автомобіль у “тещин дворик” заднім ходом. Дуже малою була відстань з усіх сторін. До того ж потрібно було не забувати про швидкість виконання вправи. Але мені вдалося виконати її без помилок”.

Переможців визначали за найкоротшим часом виконання завдань та найменшою кількістю помилок. Зокрема призові місця посіли бердичівські водії. У командному заліку міська автошкола виборола перше місце. Юрій Висоцький, директор Бердичівської автошколи: “Нагороди у мене в руках, команда – поруч. Учасники дуже задоволені своїми успіхами, я – тим, що наша робота стала прикладом для всієї області”.

В особистому заліку інструктори СТК та автошколи Володимир Теслюк і Михайло Матвійчук посіли, відповідно, друге й третє місце. Як розповіли переможці — на тренування не було часу, а найкраща практика — повсякденна робота. Михайло Матвійчук, призер змагань: “Спеціально не готувалися, не було часу, але старалися показати найкращий результат. Всі були в рівних умовах, і виступили хто як вміє”.

Переможців привітали почесними грамотами, медалями та грошовими преміями. Дехто з них продовжить боротися за звання кращого водія на всеукраїнському змаганні.

Автор Алла Губко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі