Культура

На вихідних у Житомирі пройшов фестиваль “Веселка Полісся”

29 May 2007, 15:24

Цими вихідними в Житомирі зібрались представники польської громади області на свій щорічний мистецький фестиваль  “Веселка Полісся”.  Приїхали делегації з Новограда-Волинського, Романова, Коростеня, де найбільш активно діють Польські товариства. Почесним гостем фестивалю став надзвичайний та повноважний посол республіки Польща в Україні Ясик Ключковський.

Фестиваль “Веселка Полісся” був започаткований у  1991 році за ініціативи житомирського поета, журналіста й громадського діяча Валентина Грабовського та Станіслава Шалацького – першого голови спілки поляків України. І це вже 13-й  фестиваль, на якому кращі мистецькі колективи збираються в Житомирі, аби продовжувати й розвивати  культурні традиції польської громади.

За традицією, до фестивалю польської творчості залучають багато молоді, яка має широкі можливості вивчати польську мову, а по досягненні певних успіхів, навчатися в польських ВУЗах. Наприклад, дитячий хоровий колектив “Дзвонички” часто їздить до Польщі з виступами та на екскурсії.

Джерело: інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі