Суспільство

У Житомирській області демонтують незаконно встановлені кіоски. ФОТО

19 November 2008, 12:33

Останнє попередження виносить міська влада власникам кіосків, що встановлені із порушенням чинного законодавства. Договори на оренду земельних ділянок, на яких розташовані ці малі архітектурні форми, відсутні, зазначають місцеві посадовці. Терміни дії інших закінчилися, і депутати міськради вирішили їх не продовжувати. Отже, законних підстав для існування таких кіосків немає. Окрім цього, на думку представників міської влади, подібні споруди спотворюють обличчя Бердичева. Деякі власники кіосків вже прибрали їх з вулиць міста. Решті на цю процедуру у виконавчому комітеті виділили 1 місяць,- пише ВІК

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Кіоски, власники яких не зроблять цього протягом місяця, будуть примусово демонтовані. Відповідно, їхні власники сплатять гроші, що їх коштував демонтаж, та ряд інших штрафів. Тому ми звертаємося із проханням до всіх власників кіосків, які не мають відповідних документів на право користування земельними ділянками, терміново звільнити їх від об’єктів... В іншому випадку це трактуватиметься як самозахват, за який передбачена відповідальність, у т. ч. і кримінальна.»

У «чорному списку» виконавчого комітету один кіоск на вул. К. Лібкнехта, біля магазину «Люцина», два — на Свердлова, поруч із Центральною бібліотекою, кафе «Чорний кіт» на вул. Шелушкова, два кіоски навпроти суду, стільки ж — у районі м’ясокомбінату та два — на Червоній Горі. Розмови про їхній демонтаж велися давно. За цей час спеціальною комісією проведені відповідні обстеження, власникам надіслані попередження. Не залишилися поза увагою міської влади і літні майданчики біля кафе «Казка». Їх обіцяють знести вже 2 роки.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Аналогічна ситуація із цими наметами. Матеріали по даній справі, за нашою інформацією, передані до прокуратури. Остаточне рішення залежатиме від кінцевого висновку правоохоронних органів.»

Сьогодні, наголошує Сергій Онофрійчук, процес зі звільнення земельних ділянок підходить до завершення: справи про незаконне встановлення кіосків готові передати до суду. При цьому підприємцям радять не витрачати гроші на судову тяганину.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі