Суспільство

В Житомирской области школьники стреляют не хуже Джеймса Бонда. Фото

23 November 2008, 08:04

Міськрайонна організація товариства сприяння обороні України провела змагання зі стрільби із пневматичної гвинтівки. Понад 100 учнів – членів первинних організацій товариства з усіх навчальних закладів міста зібралися у стрілецькому тирі 10-ї школи позмагатися у влучності,- пише ВІК

Анжела Фулей, інструктор з організаційно-масової роботи Бердичівської МРО ТСОУ: «Змагання проводяться тричі на рік — до Дня Перемоги, Дня захисника Вітчизни та Дня Збройних сил України. Метою їх традиційно є героїко-патріотичне виховання молоді, розвиток військово-прикладних видів спорту, підготовка молоді до служби у лавах ЗСУ та до захисту Батьківщини у будь-який час.»

Стрільба по мішенях велася з відстані 7 м. у положенні стоячи. Після трьох спробних пострілів — 10 залікових. Переможців серед юнаків та дівчат визначали як в особистому заліку, так і в командному. У минулому році кращими були представники педагогічного коледжу. Конкуренцію їм намагалися скласти учні інших навчальних закладів. У когось виходило краще, хтось гвинтівку бачив вперше в житті. Для гідного виступу важлива підготовка, кажуть учасники змагань.

Віктор Калініченко, учень ЗОШ № 17: «Сьогоднішнім своїм виступом я практично задоволений. Міг, звичайно, виступити і краще, але, на жаль, цьогоріч у нас не було можливості підготуватися. Проте, наша школа виступила непогано. Звичайно, у мене, як і в кожного хлопця, зброя викликає цікавість, тому і ці змагання мені цікаві.»

Те, що цей вид спорту цікавий лише хлопцям — неправда, стверджують дівчата. Вони нарівні з майбутніми захисниками Вітчизни намагалися поцілити «в десятку».

Євгенія Григорович, учениця ЗОШ № 7: «Це вважається хлопчачим видом спорту, але деяким дівчатам це також цікаво. Мені от, наприклад, подобається. Ціль у всіх, як водиться, перемогти, ми не є виключенням. А взагалі відчуття веселе, бойове.»

Влучність учасників змагань із роками не погіршується, констатують організатори. Є команди навчальних закладів, які постійно демонструють гарні результати. Одна з таких — збірна Бердичівського педагогічного коледжу. Цього року його студенти знову вибороли 1 місце у командному заліку. В особистому — лідерами також стали його представники — Віталій Оксінчук та Ангеліна Д’ячук. Команда педколеджу представлятиме Бердичів на обласних змаганнях зі стрільби. Нагородження переможців відбудеться у міському Будинку офіцерів під час закриття місячника оборонно-масової роботи.

Автор: Олександр Єжель

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі