Суспільство

У Житомирській області перед роковинами Голодомору демонтували пам’ятник Леніну …Фоторепортаж

23 November 2008, 10:54

«На території населених пунктів Новоград-Волинського району Житомирської області до кінця року планується перейменувати всі вулиці і провулки, які носять назви діячів тоталітарного та комуністичного режиму та демонтувати два погруддя і пам’ятник Леніну» – про це Житомир.info повідомила завідувачка сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю  райдержадміністрації Інна Денисенко.

На виконання рішення виконкому сільської ради на цьому тижні демонтовано погруддя Леніну у селі Поліянівка.

 

 

 

 

 

У селі Федорівка на місцевому цвинтарі проведене урочисте відкриття пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

 

 

 

 

 

На місці загальної могили померлих від голоду людей такий же пам’ятний знак встановили і відкрили у селі Борисівка Дідовицької сільської ради. У селі Борисівка (колишня назва Тожир) за архівними даними та за свідченнями очевидців від голоду померло 294 людини.

 

 

 

 

Під час урочистого відкриття пам’ятних знаків були згадані імена земляків, котрі вдалося віднайти зі свідчень старожилів та очевидців. Учні місцевих шкіл читали вірші про голодомор, переказували слова очевидців. Всі присутні пом’янули хвилиною мовчання всіх невинних жертв страшного голоду 1932-1933 років та запалили Свічки Пам’яті. 

 

Районним керівництвом проведено досить дієву роботу щодо підготовки району до вшанування пам’яті наших земляків, що постраждали від Голодомору у 1932-1933 роках.

 

У школах району проведені покази кінофільму «Жовтий князь», який оснований на реальних подіях тоталітарного режиму, у районній бібліотеці для дорослих організовано виставку «Голодомор 1932-1933 років в Україні та його наслідки», пройшла презентація книжкової виставки «Голодомор 1932-1933 років» та встановлено стенд «Нехай не згасне Свічка Пам’яті».

22 листопада о 15.00 біля нещодавно відкритого Меморіалу Пам’яті на території Новороманівської сільської ради відбувся мітинг-реквієм та поминальна панахида в пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі