Місто

Житомиру потрібна вода й каналізація

31 May 2007, 10:24

30 травня 2007 року в Житомирі під головуванням першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Володимира Загривого відбулася нарада з питань будівництва самопливного каналізаційного колектора тунельного типу в м. Житомирі та водозабезпечення міста.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Розглядалися питання днопоглиблення водосховища “Відсічне” та відводу земель у тимчасове користування КП “Житомирське виробниче управління водопровідно-каналізаційних робіт” на час проведення робіт.

Для вирішення проблеми водопостачання м. Житомира підготовлений проект “Передпроектне обстеження та виконання проектних робіт на очищення і збільшення об’єму водосховища “Відсічне” на річці Тетерів Житомирського району”.

Після обговорення було рекомендовано сільським радам (Тетерівській, Корчацькій, Денишівській) протягом тижня розглянути проект на сесіях і подати на розгляд облдержадміністрації з метою укладання договорів оренди землі.

Як зазначив Володимир Загривий, облдержадміністрація повинна виступити посередником між районом, містом, сільрадами, виходячи з суспільних інтересів жителів області.

У нараді також взяли участь представники Житомирської міської ради, Житомирського міськвиконкому, Житомирської райдержадміністрації, сільські голови, представники генерального проектувальника КП “Житомирводпроект”.

Землі для будівництва каналізаційного колектора знаходяться на території трьох сільських рад: Тетерівської, Корчацької та Денишівської. Водосховище “Відсічне” функціонує вже 25 років і через замулення об’єми води в ньому складають 18-25 млн. куб. м замість 48 млн. куб. м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі