Суспільство

В Житомирской области открываются школы для отцов

26 November 2008, 09:46

На Житомирщині взялися виховувати чоловіків-батьків. Щоправда, до виховного процесу представники сильної статі залучатимуться за власним бажанням. Нова форма навчання майбутніх татусів має назву Тато-школа. Поки що цей проект поширюється у Бердичівському, Ємільчинському, Овруцькому, Новоград-Волинському  районах, в  Коростені та Житомирі,- про це Житомир.info повідомила радіостанція « Житомирська хвиля»

В основі роботи українських Тато-шкіл лежить досвід Швеції, де подібні групи діють вже декілька десятиліть. В України перша Тато-школа запрацювала у Вінниці в 2004-у році, і наразі ця освітня система поширена у шести областях. Сьогодні до проекту долучається Житомирщина. Перш за все у нас пройдуть семінари з навчання тренерів - виключно чоловіків, для комфорту спілкування між татами. Потім відкриються самі школи, які працюватимуть за трьома напрямками:  медичний аспект – розуміння особливостей вагітності, пологів та виховання новонароджених; наступний, гендерний аспект – рівний розподіл прав і обов’язків у сім’ї; та юридично-правовий аспект.

На презентації проекту в Житомирі були присутні представники обласних та районів управлінь, що безпосередньо займаються питаннями сім’ї. З їх боку пролунали деякі сумніви: чи виникне бажання в чоловіків опановувати культуру виховання дітей, адже в нашому суспільстві  й досі не переламаний стереотип, що це - суто “жіноча справа». Але були й оптимістичні точки зору. “Чоловіки прийдуть до цих шкіл, -  впевнена головний акушер-гінеколог обласного управління охорони здоров’я Валентина Донець. -  Зараз сім’ї проявляють зацікавленість у азах виховання дітей”.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі