Суспільство

В Житомирской области реконструировали помещение одного из отделений участковой больницы. ФОТОрепортаж

26 November 2008, 17:25

 

Досить непересічна подіяла зібрала громаду, гостей та земляків села Ярунь Новоград-Волинського району на території лікарні. Нарешті за довгі роки було реконструйовано приміщення терапевтичного відділення Ярунської дільничної лікарні. Серед гостей були присутні заступник начальника охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, колишній головний лікар Юрій Вайсберг, головний лікар міськрайТМО Василь Борис, начальник відділу охорони здоров’я міськвиконкому Любомир Дубчак та ін.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дане приміщення було побудоване у 1975 році як хірургічне відділення. Діяло воно до 1995 року. Після цього туди було переведене терапевтичне відділення на 40 ліжок. На першому поверсі був розміщений денний стаціонар,- про це Житомир.info

…повідомила прес-служба Новоград- Волинської райдержадміністрації

Юрій Вайсберг, який тепер є головним лікарем обласного центру охорони здоров’я матері і дитини, за період своєї діяльності на посаді головного лікаря Ярунської ДЛ (з 1985 по 1999 рік) робив все можливе для того, щоб відділення лікарні були укомплектовані всім необхідним, проводилися ремонти, штат лікарів та обслуговуючого персоналу не скорочувався, а навпаки поповнювався. В ті часи діяли дитяче, терапевтичне, хірургічне, шкіряне та пологове відділення, рентгенкабінет, стоматкабінет, лабораторія, станція «Швидкої допомоги». Прийом проводили від 8 до 10 лікарів різних направлень.

На початку 2008 року районною владою прийнято рішення провести реконструкцію терапевтичного відділення на 15 ліжок.

Реконструкція проводилася за рахунок коштів районного, обласного бюджетів, а також спонсорських коштів: 230 тис. грн.. виділено з районного бюджету, з обласного бюджету за сприяння депутатів блоку НСНУ та БЮТ виділено 100 тис.грн., спонсорські кошти складають 73 тис. грн..

У відділенні встановлено нові металопластикові вікна та двері, повністю замінено системи опалення, водопостачання та каналізації, виконані внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи з використанням сучасних будівельних матеріалів. В палатах встановлені нові ліжка, тумбочки, шафи, холодильники та інше обладнання. В холі - сучасний LSD-телевізор.

Як відзначив у своїй промові очільник району Микола Іванюк: «Я маю надію, що тут лікуватимуть по-справжньому. Принаймні, вже можна з певністю сказати: ця лікарня не з тих, які хочеться мерщій залишити, ледве переступивши поріг. Бо ж, погодьтеся, комфорт і затишок теж далеко не остання справа у лікуванні. Якщо ж додати, що тут працюють висококваліфіковані лікарі та медсестри, то надія переростає у впевненість – затрати на ремонт не будуть марними».

Юрій Вайсберг, котрий віддав цій лікарні більше 20 років своєї праці, подякував районній владі  за те, що вона повернулася обличчям до сільської медицини, що нарешті жителі навколишніх сіл відчують справжній комфорт під час лікування. «Це аванс влади спрямований на професійність медичних працівників у різних галузях » - відзначив Юрій Рувимович.

 

ДОВІДКОВО: Ярунська ДЛ обслуговує південно-західну частину району, до складу якої входять 9 сільських рад, чисельність населення більше 10 тис. чоловік.

У ДЛ працює 3 лікарі – акушер-гінеколог, хірург, педіатр, діє пункт швидкої допомоги. Певні проблеми створює нехватка лікарських кадрів, але сільський голова разом з керівництвом закладу працює над питанням заохочення молодих лікарів на село.

До кінця поточного року на території Новоград-Волинського району планується ввести в дію п’ять реконструйованих та забезпечених сучасним медичним обладнанням ФАПів та ще одну дільничну лікарню у смт. Городниця.

 

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі