Суспільство

Житомирская милиция положила глаз на эмигрантов!

27 November 2008, 08:33

 

З 14 листопада працівниками Богунського райвідділу міліції проводилась оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Мігрант», спрямована на виявлення порушень законодавства з боку іноземних громадян та осіб без громадянства, які перебувають на території м.Житомира. Крім того, правоохоронці перевіряли фізичних та юридичних осіб щодо дотримання ними законодавства під час використання праці іноземних громадян.

За час операції працівниками паспортного підрозділу, дільничними інспекторами та оперативними службами було перевірено вокзали, ринки, підприємства та організації, що знаходяться на території Богунського району м.Житомира, а також понад 30 помешкань громадян, де могли проживати іноземці. За результатами вжитих заходів було виявлено ряд правопорушень, за якими складено адміністративні протоколи.

Так, за проживання без документів на право проживання в Україні та працевлаштування без відповідного дозволу було притягнено до адміністративної відповідальності 21 іноземця. За рішенням суду порушникам довелось сплатити штрафи в сумі від 340 до 680 гривень. Крім того, під час перевірки було притягнуто до відповідальності і двох наших співвітчизників, які порушили порядок працевлаштування та надання житла іноземцям, а також не вжили заходів щодо їх своєчасної реєстрації.

Про це  Житомир.info повідомила працівник Наталія Чугунська працівник Богунського РВ УМВС 

Слід зазначити, що ві дповідно до ст. 204 «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації, прописки або виписки іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» Кодексу України про адміністративні правопорушення за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу в сумі від 850 до 3400 гривень.

На жаль, іноземці інколи зловживають нашою гостинністю, грубо порушуючи при цьому правила паспортного режиму для іноземних громадян. Наслідком таких зловживань може стати видворення порушників за межі України. Під час операції двом громадянам Грузії було запропоновано в добровільному порядку залишити територію нашої держави. Відносно ще двох громадян Грузії та двох громадян Узбекистану вирішується питання примусового їх видворення в судовому порядку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі