Суспільство

В Житомирской области зараженных лесов стало намного меньше

3 December 2008, 12:11

В лісогосподарських підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в повному обсязі виконано польові лісовпорядні роботи. Про це було повідомлено в ході  підсумкової наради в облуправлінні.

Впродовж літа чотири лісовпорядних експедиції  виробничого об'єднання «Укрдержліспроект» проводили польові роботи на землях держлісфонду області  загальною площею 749,3 тис. га,- про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісомисливського господарства

Необхідність базового лісовпорядкування зумовлена змінами в організації території, завершенням робіт з видачі державних актів на право постійного користування землею та закінченням ревізійного періоду.

Останнє таке лісовпорядкування  проводилося 11 років тому. За цей час за рахунок прийняття деградованих земель під заліснення та створення лісів на рекультивованих землях  збільшилася загальна площа земель лісогосподарського призначення: якщо в 1998 році вона становила 747,3 тис. га, то в 2008р.  ліси займають  площу майже 750 тис.га. На 0,7 % збільшилася і лісистість області. Зростають з кожним роком і обсяги лісокультурних робіт, за останніх 9 років обсяг лісовідновлення збільшився на 25%, а лісорозведення  - у 8,5 разів, обсяг заготівлі деревини збільшився на 20%, а попнева плата – у 4,5 рази. Позитивні зміни відбулися і у віковій структурі лісів нашої області: якщо 10 років тому частка стиглих та перестійних лісів становила 9,9%, то нині -15%.

На 14% зменшилася, в порівнянні з 2001 роком, площа осередків хвороб лісу. На площі близько 6,5 тис.га у всіх державних підприємствах спостерігається інтенсивний процес всихання дуба звичайного, викликаний комплексом негативних факторів середовища.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі