Суспільство

Как мэр Житомира Вера Шелудченко с активистами общественных организаций встречалась. ФОТО

3 December 2008, 12:20

3 грудня в Україні, як і в усьому світі, відзначається Міжнародний день інвалідів. Його відзначення започатковане ще у 80-х роках минулого сторіччя, коли Організація Об'єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки десятиліттям інвалідів.

У місті Житомирі мешкає більше 17 тисяч інвалідів. Міською владою розроблено і впроваджено в дію комплекс заходів щодо підтримки інвалідів.

Зокрема, у 2008 році надано адресну допомогу 2 тис. 130 інвалідам на загальну суму 198 тис. 690 грн. З міського бюджету профінансовано обіди для 1 тис. 690 інвалідів міста. Забезпечено безоплатне обслуговування інвалідів в лазнях та перукарнях.

Для членів громадських організацій інвалідів протягом поточного року проведено святкові зустрічі до державних свят, до Дня інваліда.

3 грудня 2008 року у прес-центрі міської ради відбулися урочисті збори представників громадських організацій інвалідів.

Міський голова В.Т.Шелудченко привітала керівників та активістів громадських організацій інвалідів і вручила їм цінні подарунки.

Серед нагороджених Черемісіна Р.М. – голова міської організації товариства Червоного Хреста, Безпрозванна В.А. – голова правління міської організації інвалідів, Евіна В.Г. – голова обласної організації УТОГ, Матвієнко Ю.А. – голова первинної організації УТОС, Ковалюк Н.Д. – голова громадської організації “Молодь. Жінка. Сім’я”, Шевчук С.І. – голова товариства інвалідів Корольовського району та інші, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.


Міський голова Віра Шелудченко подякувала членам громадських організацій інвалідів за особисту підтримку та піклування про людей з особливими потребами.

— Прийміть слова вдячності за те, що ви виконуєте духовну місію турботи про ближнього, за Вашу волю, терпіння та доброту, — сказала Віра Шелудченко.

Міський голова запевнила, що влада і надалі буде продовжувати щоденну роботу з людьми, які потребують підтримки та турботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі