Місто

В Бердичеве появился первый лежачий полицейский в городе. ФОТО

4 December 2008, 10:40

Про доцільність встановлення таких примусових обмежувачів швидкості вже давно іде суперечка на вищому міському рівні. Одні кажуть: він зупинить місцевих “шумахерів”, інші — спричинить судові позови власників пошкоджених автомобілів. Директор медичного коледжу, який зініціював встановлення лежачого поліцейського біля навчального закладу вважає інакше. Штучна нерівність на вулиці Шевченка збереже здоров'я студентам і старовинну будівлю.

Лідія Савченко, заступник директора Бердичівського медичного коледжу: “Ми вже давно хотіли встановити лежачого поліцейського. Піднімали питання, щоб вулиці Шевченка була закритою для транспорту, як центр історичних пам'яток. Тут розміщене приміщення коледжу і колишнє приміщення МРЕО. Це пам'ятки архітектури 19 ст. Ми хочемо зробити капітальний ремонт цих будівель. А їх руйнують вібрації від транспорту”.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4358.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4359.full.image.jpg

Житомирський проектний інститут підтвердив: руйнацію старовинної будівлі пришвидшують вібрації від транспортного руху. У коледжі вирішили: краще не чекати, поки грім вдарить і виділили гроші на поліцейського, пише ТРК ВІК

Юрій Гуменюк, заступник Бердичівського медичного коледжу: “22 тис грн. Замовляли у Києві. Потрібно було отримати багато погоджень. Але встановили його в ціялх безпеки наших студентів”.

Під колеса автомобілів на Шевченка потрапляло декілька студентів-медиків. Тепер пішоходів оберігатиме лежачий поліцейський. У коледжі вважають, елементи примусового зниження швидкості мають бути біля усіх навчальних закладів міста.

Автор Юлія Крук

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі