Суспільство

Житомирская таможня утверждает, что теперь за границу можно взять только две пачки сигарет и поллитра водки

4 December 2008, 11:01

Житомирська митниця звертає увагу громадян, що Європейською митною спільнотою з 01.12.2008 року введені нові кількісні норми, які стосуються підакцизних товарів, а також нові ліміти для ввезення таких товарів для особистих потреб (не для комерції),- про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці

Так, віднині без сплати мита та податку дозволяється ввозити на територію ЄС з третьої країни:

Незалежно від місця проживання: 40 штук сигарет або 20 штук сигарил або 10 штук сигар або 50 гр. тютюну для куріння.

Мешканці прикордонної служби: алкогольні вироби міцністю від 22% - 0,5 літра або алкогольні вироби міцністю до 22% - 0,5 літра і вина – 0,5 літра і пива 2 літра.

Мешканці віддалених районів: алкогольні вироби міцністю від 22% - 0,5 літра або алкогольні вироби міцністю до 22% - 2 літра і вина – 4 літра і пива 16 літра.

Звільнені від сплати мита вищезгадані товари у відповідній кількості, які ввозяться чи вивозяться в особистому багажі та не перевищують загальну вартість 300 євро. Для застосування звільнення від сплати мита, не обов’язково досягати 17-ти річного віку. При виявлені більшої кількості товарів чи з вартістю більшою ніж 300 євро при митному контролі застосовується адміністративна відповідальність.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі