Культура

«Маленький Українець» з Житомирської області поїде на Рівненщину та Хмельниччину. ФОТОрепортаж

5 December 2008, 17:47

В минулу п’ятницю, 28 листопада, в Баранівському будинку культури було дуже людно. Сюди прийшли багато учнів, щоб повболівати за своїх однокласників, друзів, які повинні були показати свої творчі здібності, свій талант в рамках проекту „Маленький українець” серед учнів шкіл Житомирщини. Його започаткував обласний громадський рух „Українська платформа”, лідером якого є народний депутат України Павло Жебрівський. В залі також знаходились батьки учнів, їх дідусі і бабусі. Вони прийшли, щоб порадіти за своїх синів і онуків. В фойє будинку культури знаходилась  експозиція яскраво і винахідливо оформлених стінних газет, в яких розповідалось про життя школи, райцентра чи села звідки приїхали школярі. В експозиції - чимало малюнків родинних дерев. Було видно, що до справи учні віднеслись з великою серйозністю і вклали в неї всю душу. І ось кращі, хто серед інших виборов право показувати свою майстерність на сцені, готові до початку концерту. Ведуча програми надала слово відомій особистості, гостю Баранівки.

- Нині ми розпочинаємо реалізацію проекту „Маленький українець” для учнів середніх шкіл області, - сказав народний депутат України Павло Жебрівський. – Хочу наголосити, що старт проекту розпочнеться саме з Баранівки і це дуже символічно. А 19 грудня, на день святого Миколая, в Житомирі, в обласному телецентрі відбудеться фінальна частина „Маленького українця” серед дошкільних закладів, дитячих садочків області. Серед інших заходів дітям, школярам також будуть подаровані віддруковані книги, де будуть поміщені їх творчі роботи які здобули схвальне відношення на проведених конкурсах, там вони зможуть побачити і себе як учасників проекту. Я думаю, що проект „Маленький українець” буде і надалі крокувати - і не тільки Житомирщиною. Скажу, що в цьому напрямку погодилися працювати Рівненщина, Хмельниччина. І в наступному році він буде поширений в областях центральної України.

Мені приємно те, що на сьогодні достатньо багато не байдужих дітей, які хочуть реалізувати свій потенціал, зробити перші спроби – писати вірші, малювати, показати свої здібності на сцені і в інших видах творчості.

Цей проект направлений на розбудову громадянського суспільства. Ми повинні підготували наших дітей до великого життя, щоб вони змогли відтворити  ключове гасло громадського руху „Українська платформа” – „Україна понад усе!”. З маленького українця виросте великий українець, а з нього почнеться велика Україна.

Всі виступи учнів на сцені, концертні композиції дев’яти шкіл були присвячені родині, родоводу, батькам, дідусям і бабусям – сім’ї, яка є фундаментом для становлення особистості. Учні знаходили теплі слова для своїх близьких, вкладали в них всю свою душу і все це отримувало гарячу підтримку залу. Взагалі такий підхід дітей, учнів до сімейних, родинних цінностей, патріотизму – це, в наш закомп’ютеризований, прагматичний час, було якимось ковтком свіжого повітря, поверненням до основ нашого життя…

Влад Владіміров

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі