Спорт

Поединки боксеров из Житомирской области будут снимать "скрытой камерой"? ФОТО

9 December 2008, 09:30

Віднині боксери спортивного клубу «Крос» зможуть фіксувати свої перемоги і не тільки за допомогою відеокамери та комп’ютеру. Такий подарунок бердичівським бійцям вирішили зробити у міській федерації боксу. На думку її керівника, міського голови Василя Мазура, і комп’ютер, і відеокамера є тим необхідним, що потрібно для більш успішного розвитку клубу, а значить і боксу, в місті. За допомогою технічних засобів, які з’явилися в арсеналі «Кросу», його тренери та вихованці зможуть відслідковувати проведені бої та здійснювати «роботу над помилками».

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Я думаю, що ті результати, які ми сьогодні маємо, є підсумком багаторічної, копіткої, серйозної роботи тренерського складу, тих, хто переймається розвитком цього виду спорту та міської федерації боксу. Думаю, неабияку роль у цих досягненнях зіграло проведення турнірів на призи Володимира Кличка. Нам приємно, що ті боксери, які ставали на ньому першими, згодом досягли звання олімпійських чемпіонів і чемпіонів світу.»

У руках керівника «Кросу» Олега Сікорського медалі, які у різні часи здобув вихованець клубу — майстер спорту з боксу Іван Кабанчук. Нещодавно він повернувся із Чемпіонату світу серед військовослужбовців і поповнив свою колекцію «бронзою».

Іван Кабанчук, майстер спорту з боксу: «Готовились мы, конечно, к этому турниру тщательно. В принципе, я и рассчитывал на 3-е место. На большее — нет, так как еще молодой. Выступил неплохо: сначала выигрывал, потом начал «кидаться» - и проиграл тактически. Но моими соперниками были олимпийцы, так что своим выступлением остался доволен.»,- пише ВіК

Привітати свого молодшого товариша із перемогою з Києва приїхав наш земляк — майстер спорту міжнародного класу з боксу Володимир Матвійчук. На його рахунку не одна перемога у найпрестижніших змаганнях. Остання з них — на чемпіонаті України з боксу.

Володимир Матвійчук, майстер спорту міжнародного класу з боксу: «Приємно відзначити, що Житомирська область на чемпіонаті світу посіла 5-те командне місце, здобувши 3 медалі, 2 з яких — на рахунку бердичівлян. У Бердичеві створено потужну базу, яка входить до п’ятірки кращих у країні. Думаю, що з цієї зали вийде ще не один чемпіон України, Європи, світу та олімійський чемпіон.»

На п’яти бердичівським боксерам-хлопцям наступають дівчата. Не раз перемогами на ринзі відзначалася вихованка «Кросу» Катерина Базилевська, наставником якої є тренер Віктор Ананьєв.

Віктор Ананьєв, тренер з боксу СК «Крос»: «Уже 5 лет она занимается боксом, показывая неплохие результаты. 3 раза она становилась призером чемпионата Украины и 2 раза — финалистом Кубка Украины. Сейчас идет подготовка к её четвертому чемпионату... Сегодня у Кати 2 тренировки в день, думаю, что она выступит не хуже, чем в прошлые разы.»

За 5 років — 3 майстри спорту. Керівник клубу Олег Сікорський вважає це досить непоганим результатом.

Олег Сікорський, керівник СК «Крос»: «За эти успехи я благодарен всему коллективу: и молодому тренеру Олегу Сикорскому, и опытному Виктору Ананьеву. Также я благодарен администрации завода «Прогресс» и городской федерации бокса во главе с Василием Мазуром. 2008-й год стал для нас удачным... Надеемся, что наши победы продолжатся и в следующем году.»

Участь бердичівських боксерів у зборах та різного роду турнірах була б неможливою без фінансової підтримки, наголошують у клубі. Володимиру Матвійчуку допомагають у цьому міська федерація з боксу та підприємець Юрій Антипов. Іван Кабанчук теж дякує федерації, а також підприємцям Коломійцю, Кахановському, Сенаторову, Пілецькому, Титаренку та багатьом іншим. У перемогах наших земляків, переконані у «Кросі», є чимала заслуга й цих людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі