Суспільство

Жителям Житомирской области предложили обеспечить семью елкой на долгие годы

15 December 2008, 10:08

Відтепер з однією тією ж ялинкою можна зустрічати кілька новорічних свят поспіль. І для цього вона зовсім не повинна бути штучною – про це потурбувались лісівники Житомирщини. Розповідає перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний:
«Ми будемо реалізовувати не тільки зрубані ялинки, а й постараємось торгувати ялинками в горщиках і спеціальних упаковках. Люди можуть придбати таку ялинку,відсвяткувати Новий рік, а потім при бажанні або висадити на подвір’ї, щоб вона далі росла, або пересадити в більшу тару – до наступного Нового року». Плантації новорічних ялинок та сосен в держлісгоспах  області складають понад 400 гектарів, а кількість дерев, які можна реалізувати, сягає більше 300 тисяч, про це
Житомир.info повідомила "Житомирська хвиля".   Потреби жителів області значно скромніші, проте наші ялинки користуються неабияким попитом в південних областях України. Продаж новорічних ялинок – непогана стаття прибутку для лісгоспів. Ціни на лісові красуні в господарствах північних та південних районів різняться дуже суттєво – так, в Білокоровичах або Народичах ялинку висотою до метру пропонуватимуть покупцям за 10 гривень, в Житомирі – за 16-ть, в Малині – за 22-і, а в Попільні – вже попросять  30-ть гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі