Спорт

Спортсмены из Житомирской области, не смотря ни на что доказывают, что им нет равных. Фоторепортаж

17 December 2008, 10:09

У Бердичівській дитячо-юнацькій спортивній школі пройшла першість із вільної боротьби. Протягом 2-х днів за золоті, срібні та бронзові медалі у прямому сенсі боролися 80 вихованців ДЮСШ. Учасники чемпіонату були представлені у вагових категоріях від 23-х до 85-ти кілограмів. Найменші борці лише на вигляд такі тендітні, у них за плечима участь та перемоги у багатьох чемпіонатах та турнірах. Навряд чи їхні організатори, вручаючи бердичівлянам медалі, здогадуються, що домашні тренування наші юні земляки проводять в умовах, далеких від належних.

 

 

Віктор Рус, тренер-викладач з вільної боротьби Бердичівської ДЮСШ: «У нас на сегодня существует большая проблема с ковром, нет матов, не на чем заниматься. Сам зал находится в плачевном состоянии. И надежда на то, что что-то изменится — очень небольшая. Дети едут на соревнования, заходят в залы и видят настоящие борцовские ковры. Восхищаются: «Какой красивый! А что это за круги на нём?» То, что у нас нестандартный ковер — это одно...»

А інше те, що від такої нестандартності руйнується тактична підготовка спортсменів. За правилами, вийшовши за межі килиму, борець втрачає очки. Звикнувши до свого, на справжньому діти дещо гублять орієнтацію. До того ж незвичні розміри килиму заважають здійснювати відточені вдома обманні рухи.

Та їм до цього не звикати, говорять бердичівські борці — і тішать своїми перемогами тренерів та батьків, які прийшли повболівати за дітей. Комусь виступ на килимі дався легко, комусь — не дуже. Михайло Брус побачився зі своїм суперником ледь не вперше — вони тренуються у різні години.

Михайло Брус, вихованець Бердичівської ДЮСШ: «Попередні мої суперники були для мене не важкими. А схватка із Дмитром Косецьким виявилася непростою. Та я все одно переміг.»

Пишаються у школі і досягненнями Іллі Руса. Не одного, кажуть, він поклав на лопатки на змаганнях різних рівнів. На цій першості у ваговій категорії до 29-ти кілограмів рівних Іллі не було.

Ілля Рус, вихованець Бердичівської ДЮСШ: «Я потрапив сюди через те, що мій батько займався боротьбою... До зали хожу вже близько 2-х років.»

Окрім Михайла та Іллі, золоті медалі у своїх вагових категоріях здобули Денис Загребін, Володимир Величко, Денис Корнішук, Олександр Єрьомін, Тарас Гаманчук, Костянтин Лежнюк, Андрій Грицкевич та Руслан Струтовський. Останній нещодавно боровся в Олевську. Нічого страшного, каже.

Руслан Струтовський, вихованець Бердичівський ДЮСШ: «Мені в Олевську було легко боротися, мої суперники були новачками. Сьогодні теж виступив вдало. Рівних собі суперників у своїй ваговій категорії поки що не бачу. І бачити не хочу.»

Разом із хлопцями участь у чемпіонаті брали дівчата. Кращими серед них стали Катерина Білоусова, Вікторія Попель та Анна Сидорчук. Незабаром тренери збираються залучити їх та інших спортсменок до виступів на обласних та всеукраїнських змаганнях.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі