Культура

В Житомирі відкрилась виставка живопису молодої і талановитої Наталії Макарчук. ФОТО

16 January 2009, 17:55

В середу, 14 січня, в будинку – музеї Сергія Павловича Королева зібралось багато житомирян. Вони прийшли привітати з першою персональною виставкою студентку одного із столичних мистецьких вишів, тендітну і чарівну Наталію Макарчук.

Як для мене, то я з першої миті спілкування з нею і її творами, відчував подив і у мене з’являлись питання. І суть їх була в тому, що я добре розумів – за цим хорошим результатом, за кожною, цікаво і навіть талановито написаною картиною стоїть велика праця. І як людина, яка має художню освіту, яка добре розуміє, як це важко зробити, мені здавалось, що за всім цим творчим доробком повинна була стояти особистість чоловічої статі. Але ж поздоровлення приймала тендітна і ніяковіюча, якби незахищена дівчина з уважними очима і інколи дуже гострим поглядом. Що говорило про її характер, сильну волю.

 

 

 

 

 

 

 

Наталія закінчила державний педагогічний університет ім. Івана Франка, факультет іноземних мов, стажувалась в Америці. І, здавалось би, при її підготовленості вона могла б добре влаштуватись в житті завдячуючи саме знанню англійської мови. Але ж верх взяла давня її пристрасть до малювання, і, можливо, - випадковість. Батьки дівчини, будучи знайомими з Заслуженим художником України Леонідом Шелудько, вирішили показати акварелі Наталії саме йому. Треба сказати, що за плечима дівчини навчання в міській художній школі.

Майстер живопису переглянув всі роботи дівчини. І лише одна з них дійсно привернула його увагу. І він сказав, що при великій праці, Наталія може стати художницею. І саме ця зустріч і вирішила який вибрати шлях в своєму житті. Зараз вона навчається на п’ятому курсі.

Наталія Макарчук і житомиряни, що прийшли на відкриття виставки, вдячні народному депутату України Павлу Жебрівському, лідеру обласного  громадського руху «Українська Платформа» - за підтримку і організацію виставки, що в наш час зробити не просто. Щоб показати широкому загалу свої твори, треба придбати рами для картин, орендувати приміщення, випустити каталог, зробити немало інших справ, навіть запросити представників ЗМІ – все це потребує коштів.

В минулому році, а також в поточному 2009 «Українська Платформа», як і раніше, буде реалізовувати цікаві проекти, які направлені на підтримку талановитої молоді Житомирщини.

Влад Башинський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі