Політика

Нардеп Пашинський у Житомирі розповів подробиці газового протистояння. ФОТО

20 January 2009, 18:24

На прес-конференції народний депутат Верховної Ради та голова Житомирської обласної організації БЮТ Сергій Пашинський нагадав про перебіг газового протистояння між Україною та Російською Федерацією.

-Я думаю, що умови про які йшлося в середині грудня є кращими, а ніж теперішні , - сказав Сергій Пашинський.

Крім того Сергій Пашинський зауважив, що прехід плати за газ на європейський рівень не позначиться на ціні для населення.

Україна та Росія в понеділок підписала 10-річний контракт на постачання російського природного газу до України та про умови транзиту до країн Європи.

Україна та її північний партнер Росія переходять на європейську формулу ціноутворення. В контрактах між сторонами відсутні посередники.

Європейська ціна на газ прив’язана до світової із запізненням на кілька кварталів. Оскільки ціна на нафту на світових ринках впала в кілька разів, з другого кварталу стрімко знижуватиметься і ціна на газ .

Середня ціна на газ в 2009 році не перевищить 250 доларів, а в 2010 році може бути ще нижчою.

- Я впевнений, що підписання контрактів між Україною і Росією є великою заслугою прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, вона добилася неможливого, - заявляє нардеп.

Крім того, прес-служба БЮТ в Житомирській області повідомляє, що глава російського Уряду Володимир Путін заявив, що на перебіг переговорів Росії та України по газу серед інших чинників вплинули газові інтереси української опозиції.

В БЮТі вважають, що це зайвий раз підтверджує, що саме група Фірташа, Бойка у складі Партії регіонів, яка прагнула зберегти посередницьку структуру «Росукренерго», перешкоджала Уряду домовлятися на вигідних умовах, і зірвала підписання угод 31 грудня.

 

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі