Культура

Как в Киеве для житомирских интернатовцев дети собирали деньги. ФОТОрепортаж

4 February 2009, 09:55

Днями у Будинку Актора в Києві посольством республіки Чехії, яка головує нині в Євросоюзі, за сприяння Міжнародного фонду «Україна 3000» проведений благодійний концерт, аукціон та збір коштів на користь організації Всеукраїнського конкурсу юних обдарувань «Золоті зернята України» та Житомирського спецінтернату для глухих дітей.

У концерті «Діти – дітям» взяли участь вихованці музичних студій, творчих колективів з Києва, інших міст, а також  Аркадій Аєров -  скрипаль, директор фестивалю «Золоті зернята України». На аукціон дітьми із Києва, Сквири, Новоград-Волинського та інших міст України були виставлені їх художні творення. Серед них – і роботи учнів з порушеннями слуху з Житомира: Згодзінської Уляни («Натюрморт»  (глина, олія), «Маки» (глина, олія), «Осінній ліс» (пластилин, скло) та Шешені Ірини «Український рушник». Крім навчання в спецшколі Уляна Згодзінська (2 клас) займається в студії «Арт-село», що діє при Будинку офіцерів у обласному центрі.

Родзинкою вечора (як оголосили це організатори) були виступи житомирських дітей: пантоміми «Ромашка» і «Серце», танок «Ча-Ча-Ча» у виконанні нечуючих дітей Улянки Згодзінської, Пугачук Юлії, Ярмоленко Діани, Ненцинського Ярослава, Осипчука Вадима. Майстерність нечуючих акторів, що не поступалася юним талантам, які брали участь у першій частині концерту, вразила присутніх до сліз.

 

 

 

 

 

 

Завершенням вечора стало вручення дітям інтернату сертифікату на 7 тис грн. дружиною  посла Чехії в Україні, головою благодійницької організації дипломатичної місії Дарою Баштою; представником МБФ «Україна 3000» п. Олександром Олійником - літератури, посібників та навчального приладдя на суму 2 тис. грн.; подарунків безпосередньо учасникам концерту від банку «Фінансова ініціатива».

Частину отриманих в ході благодійної акції коштів на прохання школи організатори направлять на спецрахунок обласної дитячої лікарні для придбання апарату ранньої діагностики глухоти у немовлят.

Головне ж у тому, що в час, коли у Давосі світові лідери обговорювали проблеми філантропії і благодійництва, у Києві відбувалися практичні кроки реальної роботи з соціальної допомоги тим, хто її потребує.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі