Події

В Житомирской области милиция увезла около полутысячи "одноруких бандитов"

6 February 2009, 08:59

На території Житомирщини працівники міліції вилучили понад півтисячі гральних автоматів на загальну суму понад 4 млн гривень

Винахідники гральних автоматів, безсумнівно, знали що робили: заробляти гроші на людських слабкостях - безпрограшний бізнес. І, як засвідчує практика, досить таки вигідний. Хоча на початковому етапі становлення цей вид діяльності потребує значних капіталовкладень.

Так, плата за отримання ліцензії на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор складає 150 тис. євро за кожний рік користування, щорічна вартість патенту для користування кожним гральним автоматом - 4,2 тис. грн., ігорним (карточним) столом – 144 тис. грн., рулеткою – 192 тис. грн.

Погодьтесь, не всякому підприємцю під силу організувати такий бізнес на законній основі, тому окремі з них і вдаються до всіляких хитрощів, аби і справу розпочати, і прибутки отримати.

Навести порядок у гральному бізнесі покликані як органи влади, так і правоохоронні структури. Працівники міліції систематично здійснюють оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на попередження та викриття правопорушеннь у цій сфері.

Лише на Житомирщині за результатами 135 проведених упродовж минулого року перевірок складено 87 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері діяльності суб’єктів грального бізнесу та вилучено 525 гральних автоматів на загальну суму близько 4 млн 200 тисяч гривень. - Загалом по Україні ця цифра складає десятки тисяч, - коментує ситуацію Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. - На жаль, ця біда не має означення в Кримінальному кодексі і часто через неправові рішення суддів нелегальні ігрові автомати повертаються до своїх власників.

 В обласному центрі під час перевірки одного з кафе було встановлено, що його власник без жодних належних документів, у тому числі ліценції та патенту, організував роботу у приміщенні закладу 5 гральних автоматів, які згодом працівники міліції вилучили. Відносно підприємця судом прийнято рішення про покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 680 гривень без конфіскації гральних автоматів (!).

Інша житомирянка вирішила, якщо працювати, то з «розмахом». Створила цілий зал гральних автоматів – 42 яскраві машини приваблювали потенційних клієнтів примарною надією виграти. Однак, отримати необхідні документи для ведення такого виду підприємницької діяльності, жінка забула. Працівники міліції нагадали. Наразі судом на підприємницю накладено штраф у сумі 510 грн, «однорукі бандити», а їх вартість складає понад 1 млн грн., конфісковані на користь держави.

 Проте відбутись адміністративним покаранням вдається далеко не завжди. Нерідко такі «заробітки» закінчуються порушенням кримінальної справи.

 Як розповів начальник відділу УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Анатолій Корчемлюк, минулого року за матеріалами підрозділу було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.202 (Порушення порядку зайняття господарською діяльністю) Кримінального кодексу України за фактом незаконного ведення службовими особами приватного підприємства господарської діяльності щодо організації та утримання гральних закладів.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

За попередніми даними встановлено, що підприємством упродовж року отримано прибутку на суму понад 1 млн 65 тисяч гривень.

Врешті-решт, спільними зусиллями порядок у сфері грального бізнесу буде наведено. А от громадянам, що полюбляють випробовувати власний талан або ж тільки-но збираються це зробити, відчувши всю силу азарту, переконливо радимо контролювати свої почуття та емоції. Адже, як влучно підмічено, азарт – це стан, у який ми входимо, виходячи із самого себе.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі