Культура

Как Житомир посетили четверо современных украинских писателей. ФОТОрепортаж

20 February 2009, 09:34
 

19 лютого в Житомир приїздили четверо сучасних українських письменників -  Михайло Бриних, Андрій Курков, Андрій Кокотюха та Євген Положій. Їх студентам Житомирського державного університету представив видавець одного з київських видавництв, член комітету конкурсу «Коронація слова» Микола Кравченко.  

Кожен намагався якнайдотепніше представити себе перед молоддю. Тому й сиву хмарку від крейди (дошку витирали поспіхом, перед самим приходом гостей) не помічали.

Андрій Курков: «У мене є диплом найкращого москаля в українській літературі, бо пишу російською. Народився в Ленінграді, виріс в Києві, вінчався в Лондоні, служив в армії в Одеській в’язниці охоронцем. 10 років мандрую по закордонам і видаю книжки. Хотів стати письменником з 10 років, бо думав, що письменники не працюють».

Кокотюха (злегка червоніючи): «Андрій Кокотюха, 38 років, нормальна сексуальна орієнтація, люблю жінок. Чемпіон України по забобонності. Ненавиджу число 13. Пишу для підлітків – не настільки самовпевнений, щоб думати, що буду цікавий дітям. Свого не читатиму, бо моїм голосом ви це не витримаєте. Пишу синопсиси: хто, кого, як і за що. Вкладаюся у півтори сторінки».

 

 

Видавець Микола Кравченко, Київ: "Ми тут не вперше. Сподіваюся, не востаннє".

 

 

Аудитория студентська, атмосфера приємна, дошка щойно витерта (зустріч мала відбутися в іншій аудиторії). Зліва направо: Євген Положій, Андрій Курков, Андрій Кокотюха, Михайло Бриних

 

 

Той, у котрого все нормально з жінками (Кокотюха, зліва) з тим (Михайло Бриних), хто прозаїк і вже трішечки драматург - "бо в одному журналі вже є його п’єса" (Микола Кравченко)

 

 

Столичні гості привезли цілі пакети "класної макулатури". Студенти зацікавились

 

 

Дотепний Андрій Курков (справа) майже весь час посміхався. Зліва - той самий Євген Положій - письменник, журналіст, редактор газети в Сумах, - котрий запропонував цей "антикризовий тур"

 

 

Тут були бажаючі сфотографувати письменників собі на пам'ять

 

 

 

...і навіть законспектувати деякі тези

 

 

Нічого, що з цієї дошки щойно витерли крейду. Андрій Курков – найтиражніший письменник Східної Європи, загальний наклад понад 4 млн. примірників. Перекладений 32 мовами. 15 романів, 7 книг для дітей, близько 20 фільмів за його сценаріями. Один з них - «Приятель небіжчика». Вважає, що в політику йдуть чоловіки, яких не люблять жінки

 

 

 "Андрій Кокотюха, 38 років, гетеросексуал". Один із з найплодовитіших українських письменників: 28 книжок і ще 2 в електронному вигляді

 

 

Про вищі матерії. Головне - не переборщити!

 

 

 

А це - запитання від аудиторії. Контакт налагоджено!

 

Фото Анни Дмитрієвої

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі