Культура

Выставка в Житомире: жизнь, любовь, политика и кризис глазами карикатуристов. ФОТОрепортаж

25 February 2009, 17:21

Вчора в Житомирі у виставковому залі Будинку Художників (вул. Театральна,8) відкрито виставку робіт-переможців 8-го Всеукраїнського конкурсу  карикатур за темою "Єдність". 

Засновником виставки є Асоціація карикатуристів України.

Організатори показу у Житомирі – Житомирська обласна спілка ветеранів Афганської війни,  громадська організація «Творче об’єднання мистецтв «Аполлон» та Житомирська обласна організація Національної спілки художників України. Виставка експонується до 27 лютого 2009 р.

На виставку може завітати кожен бажаючий, ще й привести друзів із собою, але це треба зробити не пізніше 27 лютого. Тож варто поспішити.

Із робіт експонованих на виставці можна зрозуміти, що тематикою робіт є суспільне життя Українців, їхні проблеми, проблематика української політики і т.д. Художники-карикатуристи таким чином сподіваються, що гумор та сатира у їх роботах сприятиме порозумінню та єдності народу України.

Для виставки та каталогу було відібрано 60 кращих робіт. Презентація виставки і нагородження переможців відбулося 19 грудня.

Основним заходом, який щорічно проводить Асоціація - є міжнародний конкурс карикатур "Незалежність", де беруть участь сотні авторів з десятків країн світу.

Виставки конкурсів "Незалежність" проходили в Києві, а також  Запоріжжі та Дніпропетровську.

В 2008 році було вирішено провести 8-ий Всеукраїнський  конкурс  карикатур за темою "Єдність".

На заклик відгукнулися 54 художники з усіх куточків України, які надіслали 209 робіт. Засідання журі відбулося 30 листопада  2008 року у м.Києві. Переможцями стали:  

 І приз - Олександр Костенко (м. Дніпропетровськ);

II приз - Василь Вознюк (м. Житомир);

III приз - Георгій Майоренко (м. Київ).
Заохочувальні   призи: Віктор Голуб(м. Здолбунів) - Почесна грамота

Національної спілки журналістів України;

Валерій Сингаївський (м. Васильків);

Сергій Рябоконь (м. Київ);

Михайло Маєвський (м, Кіровоград ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі