Спорт

В Житомирской области наградили тех, кто быстро бегает, высоко прыгает, метко стреляет. ФОТОрепортаж

25 February 2009, 18:05

Про це говорять факти, які керівник області озвучив на урочистостях з нагоди підведення підсумків Олімпійського року.

У Житомирській області станом на сьогоднішній день працюють 54 спортивні школи, в яких фізичною культурою і спортом займаються понад 18 тисяч дітей та підлітків. Упродовж року тренерським складом області підготовлено 252 спортсмени І розряду, 140 - кандидатів в майстри спорту, 21 – майстер спорту України, 1 - майстер спорту України міжнародного класу та 1- Заслужений майстер спорту.

Це наше майбутнє, наші резерви і молодому поколінню є з кого брати приклад.

Упродовж минулого року спортсменами області здобуто понад 300 медалей різного ґатунку на Всеукраїнських та міжнародних стартах. 53 представники області входять до складу збірних команд, кандидатів до складу та членів резерву збірних команд України з олімпійських видів спорту і 23 – з неолімпійських.

За підсумками участі в головному спортивному заході року – 29 Олімпійських іграх, що проходили у м.Пекіні до складу збірної команди України входили два представники Житомирщини: Юрій Крамаренко – стрибун у висоту та триатлоністка Юлія Сапунова .

Успішно виступили на Паралімпійських іграх Сергій Сидоренко, який виборов бронзову медаль з дзюдо та Світлана Горбенко, яка також виборола бронзову медаль з легкої атлетики. Вдало провів свої поєдинки Сергій Карпенюк, який в підсумку посів 5 місце з дзюдо.

Голова обласної державної адміністрації окреслив і подальші завдання, котрі є на часі і для спортсменів області, і для її керівництва.

«Є затверджений Президентом України план дій щодо реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, в області розроблено програму розвитку галузі до 2011 року і ми будемо поетапно, крок за кроком, відроджувати і розвивати спорт та фізичну культуру.»

Юрій Забела також вручив «золоті Ніки» кращим спортивним районам, містам, спортсменам та тренерам області.

Зокрема, кращими серед районів стали:

- За показниками розвитку фізичної культури і спорту у 2008 році серед районів області І місце посів Радомишльський район,

- ІІ місце – Коростишівський район,

- ІІІ місце – Новоград – Волинський район;

Кращі серед міст:

- І місце – Житомир,

- ІІ місце – Коростень,

- ІІІ місце – Бердичів;

фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі