Влада

Житомирська облдержадміністрація першою в Україні підписала Генеральну угоду з Мінекономіки

27 July 2007, 09:39

26 липня голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко та Міністр економіки України Анатолій Кінах вперше в Україні підписали Генеральну Угоду про партнерство та співпрацю між Житомирською облдержадміністрацією, обласною радою, Міністерством економіки України та громадською організацією – Центр  муніципального менеджменту „Хабітат” з розробки та впровадження середньострокової стратегії сталого розвитку населених пунктів Житомирської області на 2007-2010 роки.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Свої підписи під документом також поставили голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська та президент Центру Олександр Затолокін.

За словами Юрія Павленка, Угода – перший крок по реалізації системної довгострокової співпраці між Кабінетом міністрів та облдержадміністрацією. Керівник області зазначив, що реалізація цього документу дозволить активізувати збільшення обсягів інвестицій в економічний розвиток області.

У свою чергу президент Центру Олександр Затолокін зазначив, що попередньо з районів та міст області надійшли пропозиції щодо впровадження інвестиційних проектів, вартість яких майже 600 млн.грн.

Робота в рамках Угоди передбачає зміцнення управлінського потенціалу фахівців виконавчих органів та депутатів місцевих рад Житомирської області  за Програмами ООН-ХАБІТАТ із стратегічного планування. Таким чином учасники програми навчаться розробляти та реалізовувати цільові бюджетні проекти в районах та містах Житомирської області. Для повноцінної реалізації цих проектів планується залучення вітчизняних інвестицій та кредитних ресурсів міжнародних організацій: Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, Європейського інвестиційного банку, Світового банку та ін. Згідно Угоди Міністерство економіки має намір ініціювати зустрічі керівництва районів та підприємств з інвесторами та міжнародними фінансовими організаціями, які надаватимуть технічну та консультативну допомогу.   

Угода діє до 31 грудня 2010 року. 

Організація роботи для забезпечення реалізації Угоди виконується протягом 90 днів у два етапи:

1-й етап - 45 днів (червень-липень 2007 року) передбачає короткострокове стажування фахівців, розроблення концепцій та паспортів регіональних програм, їх аналіз та затвердження.

2-й етап -  45 днів (серпень-вересень 2007 року) - організація процесу фінансування інвестиційних проектів підприємств області, включених до Місцевих інвестиційних Програм на 2007-2010 рр. за  участю вітчизняних банків, які мають регіональні філії в області та обслуговують кредитні лінії ЄБРР, МБРР, Світового банку, інших міжнародних фінансових організацій(МФО).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі