Події

У Житомирській області податківці розкрили злочинну схему

8 August 2007, 13:47

За матеріалами Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА в Житомирській області в ході розслідування однієї з кримінальних справ, порушено ще одну кримінальну справу за ст.ст. ч.5 ст.191, ч.2 ст.201, ч.3 ст.209, ч.2 ст.358 КК України відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю (мешканки м. Києва), яка протягом 2005-2007 років, використовуючи підроблені бланки іноземної компанії (Швейцарія) з підробленим підписом власника, організовувала проведення розмитнення товару (морепродукти), його транспортування до кордону України та подання до Житомирської митниці необхідних документів для розмитнення.

Про це повідомляє департамент боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА України.

У відповідному періоді до митних органів України було подано недостовірні дані про походження, асортимент, найменування та фактурну (занижену) вартість імпортованого товару на загальну суму 3,2 млн. гривень.

В подальшому, з метою легалізації свіжомороженої риби та інших морепродуктів, ввезених шляхом контрабанди, та маючи на меті привласнення державних коштів, у вигляді незаконного відшкодування з бюджету податку на додану вартість, здійснено продаж товару по занижених цінах суб’єктам господарювання з ознаками „фіктивності”, зареєстрованих на території м. Києва та іншим регіонах України. В результаті зазначеного, безпідставно було заявлено до відшкодування з державного бюджету на розрахунковий рахунок товариства суму в розмірі 447 тис. гривень.

Фактично рибна продукція після розмитнення завозилась на склади одного з підприємств (м. Київ) і оприбутковувалась “фіктивними” та “транзитними” СГД по ринкових цінах, що перевищувало вартість розмитнення в декілька разів, і в подальшому легалізовувалась шляхом продажу СГД різних регіонів України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі