Культура

Валерий Харчишин специально приезжал в Житомир на концерт «Ореи». ФОТО

12 January 2010, 15:40

Житомирська академічна капела «Орея» розпочала новий рік у новому статусі - підпорядкованою обласній філармонії а також із новою програмою, яка прозвучала на трьох різдвяних концертах в приміщені міськради Житомира. Мабуть зайве казати, що усі концерти «Ореї» в рідному місті пройшли з аншлагом. 16 хорових творів увійшли до репертуару капели за рекордно короткий термін - над ними колектив працював упродовж осінніх місяців, повідомляє "Житомирська хвиля". Презентація новинок відбулась вже під час новорічних виступів, де, за традицією, виконується духовна й народна різдвяна музика а також найкращі хорові твори, які демонструють високий професійний рівень академічного колективу. Невщухаючими оваціями завершувався кожен із трьох різдвяних концертів «Ореї». Серед слухачів ми побачили і відомого в Україні рок-співака, лідера гурту «Друга ріка» Валерія Харчишина, який академічну вокальну школу пройшов саме в «Ореї»: «Ця любов була отримана саме тут. Це щеплення я отримав з рук Олександра Вацека, тому я сьогодні тут. Знаючи, що на Різдво відбуваються концерти я, як і минулого року, приїхав до Житомира».

У свою чергу головний диригент капели Орея Олександр Вацек загалом задоволений фіналом кількамісячної роботи над новими репертуаром, хоча кожен раз досить критично оцінює виступ хору: «Каждый раз я очень переживаю перед выступлениями в Житомире. Я рад, что у нас сохраняются классные традиции. Это самое важное. Я хочу, чтобы возле меня всегда оставались люди, которые хорошо понимают меня, готовы творить, которые безустанно готовы выкладываться…».
До речі, оцінюється труд артиста академічного камерного хору максимальною зарплатою в 1100 гривень. Але навряд чи можна оцінити той духовний заряд, який Орея дарує слухачам.

Житомир.info 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі