Суспільство

Власти Коростеня объяснили, за какие деньги сельсовет «украл» 20-метровую елку

21 January 2010, 17:51

Житомир.info сообщал о том, что на Новый год в городе Коростене Житомирской области была установлена живая 20-метровая ель, которую, по версии СМИ, сельсовет без разрешения срезал во дворе ныне покойных родителей пенсионерки Нины Солодкой.

По словам Нины Солодкой, увидев «родную» елочку в центре Коростеня, она чуть дара речи не лишилась: дерево 50 лет росло вместе с ней и ее братом...

Власти Коростеня отреагировали на теле- и Интернет-репортажи, 21 января 2010 года разместив на официальном сайте города следующую публикацию:   

  

«Раптом сталось так, що ялинка, яка так гарно прикрашає центр нашого міста, яка радує око своїм пишним вбранням і створює новорічний настрій для дітей та  дорослих, опинилась у центрі скандалу всеукраїнського рівня. Чому так сталось? І  кому це треба? Ці питання ставить собі кожен, хто переглянув репортаж в “Надзвичайних новинах” телеканалу ICTV про майже детективну історію “викрадення” бідної ялинки з с. Берестовець Коростенського району. Дійсно моторошно стає, коли чуєш, як спадкоємиця батьківської садиби розповідає про ялинку, як історичну спадщину родини, про незабутні часи дитинства, проведені під нею. І як безцеремонно коростенські комунальники вторглися на подвір’я і зробили своє “чорне діло”. Дійсно факт неприємний. Але, що ж насправді трапилось? Чому розмов і уваги до цієї події настільки багато? Чому керівництво Коростенського виробничо-господарського підприємства (КВГП) перетворились у “злодіїв”, а разом з ними і все місто?

Господарі обійстя, на якому росла ялинка, померли. Хата роками стоїть пусткою. Ніхто спадщини не оформляв. В такому разі нерухомістю опікується сільська рада. Саме тому сільський голова села Берестовець Валерій Потапчук з легкістю серця дозволив Коростенським комунальникам зрізати цю ялинку. Більш того, він був гордий, що саме ялинка з Берестовця стане прикрасою центральної площі міста та приноситиме людям радість. Також можливість поповнити казну сільради так необхідними їм після пожежі грошима,, яка знищила колишнє приміщення сільської ради, буде дуже доречною.

Попередньо узгодивши вартість ялинки та погодивши усі необхідні питання з колишнім керівником КВГП Романом Якухно, сільський голова погодився на її зрізання. До речі, за ялинку було запропоновано суму в розмірі 1635 гривень. Ціна ж ялинки протягом попередніх років ніколи не перевищувала півтори тисячі.

 Так, сьогодні усі питання потребують погоджень і поваги до права власності. І не до поваги ті керівники, які нехтують цими принципами. Але залишається питання – чому замість пошуку компромісу на місцевому рівні це непорозуміння винесено на всеукраїнський рівень.  Адже вартість ялинки, оцінена фахівцями в розмірі 340 грн. 80 коп. (довідка додається):

Міське комунальне підприємство запропонувало за неї ціну в п’ять разів вищою собівартості. Здавалося б усе вирішувалось по совісті. Та пристрасті навколо новорічної ялинки не вщухають. Чому? Відповідь одна: іміджмейкери однієї з політичних сил вишукують різні приводи, на яких можна побудувати фальш та вилити бруд на міську раду. Для цього використовується  малосвідомі довірливі люди, гроші, брудні технології, підконтрольні засоби масової інформації та, просто, плітки.

Нічим не гребують, адже попереду вибори до місцевих рад!»

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі