Культура

В Житомирском музее космонавтики представили новую книгу о женщинах

22 January 2010, 17:24

"Про жінок та про себе". Це назва книги житомирянки, філологу за фахом, художниці за покликом душі, майстра народної творчості Олени Рогузько, повідомляє

"Житомирська хвиля"

. Видання було презентовано в камерній атмосфері друзів та колег Олени Миколаївни та в неземному, в прямому значенні цього слова, оздобленні приміщення, – в павільйоні Житомирського музею Космонавтики. Олену Рогузько прийшли привітати художники та музиканти, письменники і представники влади.
"На виставку я йшов з хвилюванням, а взявши до рук цю книжку¸ я вкотре пересвідчився, яка багатогранна і талановита наша Житомирщина і Україна в цілому"- зазначив заступник начальника управління культури й туризму облдержадміністрації Юрій Градовський.
Багато теплих слів на адресу авторки книги «Про жінок та про себе» було сказано її синами, зокрема Миколою, який робив художнє оформлення книги. До речі, його графічні картини, які стали ілюстраціями видання, також були представлені на презентації.
"Коли я працював над ілюстраціями, я не читав оповідань, а просив, щоб мати розповідала мені, про що там йдеться. Я намагався події і зміст оповідання об’єднати в одному малюнку, щоб в картині можна було б побачити ідею оповідання. Я очікував від своєї мами такої гарної роботи, адже вона дуже талановита людина".
Свою книгу Олена Рогузько назвала психологічною любовною прозою.
"Я пишу збірний образ сучасної жінки, яка в своєму стремлінні вперед долає багато перешкод заради свого щастя, здоров’я, краси, заради досягнення своєї мети. Головне, коли жінка розуміє, що життя прекрасне і дивовижне, і тому я пишу саме про таких жінок"
«Про жінок та про себе» - це перша книга Олени Рогузько, яка вийшла за сприяння меценатів накладом у півтисячі екземплярів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі