Культура

«Житомирська ініціатива» презентувала культурно-просвітницький проект "Уроки Івана Сльоти". Фоторепортаж

29 January 2010, 09:06

Метою нашого проекту, - сказала голова Громадського об’єднання «Житомирська ініціатива»  Ірина Синявська, - є поширення творчого наробку відомого поліського митця серед вчителів загальноосвітніх шкіл області. 

 «Житомирська ініціатива», як громадський рух за права територіальних громад, намагається повернути громадам області їхню пісню, вірші про синівські почуття, що переростають у любов до України. 

Під час презентаційних концертів, що вже відбулися в Андрушівці та на Бердичівщині, душевні пісні та запальні танці глядачам дарував відомий поліський ансамбль пісні та танцю «Льонок», власні вірші читав Іван Сльота. Всі шкільні бібліотеки отримали трьохтомні видання вибраних творів Івана Михайловича Сльоти «Нескінченна музика життя». 

Другий етап проекту  - це конкурс шкільних сценаріїв, уроків та позашкільних заходів з тематикою музичних творів та поезії Івана Сльоти. Підсумки конкурсу будуть підведені в червні. «Житомирська ініціатива» планує видати збірку таких сценаріїв під назвою «Уроки Івана Сльоти».

«Родзинка нашого проекту в тому, що ми об’єднуємо галузі, які за своїм природним призначенням не можуть існувати одна без одної – освіту і культуру. І мета нашого проекту – благородна. Наповнити прекрасним українське село. Іван Сльота так талановито оспівує наш поліський льон, луги, ліси та озера, що заслуговує на продовження   в шкільних класах», - переконана Ірина Синявська.

В лютому такі ж просвітницькі заходи «Житомирська ініціатива» проведе в Барановському та Брусиловському районах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі