Культура

Фонд Михайла Заславського презентував у Житомирі поетичний альманах «Оксія-2009». ФОТОрепортаж

31 January 2010, 13:14

У Житомирі 30 січня 2010 року презентовано поетичний альманах літературного об’єднання «Оксія».

«Чергова книга осередка «Оксія» – це книга, що написана переважно молодими, проте вже справжніми житомирянами. Нехай у ній бракує прямих урбаністичних сентиментів, та локальнопатріотичних алюзій, але через особистісну авторську рефлексію упізнається і наше місто, і його люди – з їхніми мріями та проблемами, з їх добром та злістю, з їх життєвими пошуками, життєвими знахідками та розчаруваннями.

Достеменно не відомо яке саме місто є рекордсменом за показником «щільність поетів на тисячу населення» – такої статистики в жодній країні не ведеться, але існує кілька підстав вважати, що Житомир в цьому сенсі є містом унікальним. Про це свідчить і наявність декількох потужних поетичних осередків, і постійні поетичні заходи, і, зрештою, цей альманах. Люди, що цікавляться літературним життям Житомира, кажуть, що у Житомирі зараз проживає не менше сотні поетів. Хтось з них вже досвідчений і не одноразово надрукований, хтось тільки робить свої перші віршовані кроки. Проте кожен з них однаково міцно любить своє рідне місто, і не тільки любить, а ділиться своїми почуттями з земляками. Прочитайте цю книгу і озирніться навколо...»

 Житомирський міський благодійний фонд розвитку громади Михайла Заславського був створений у грудні 2009 року. Метою його діяльності є благодійна допомога та підтримка соціально-культурних програм, які реалізуються в Житомирі, вирішення соціально-культурних проблем міста. Підтримка культури є одним з найпріорітетніших напрямків роботи фонду.  

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі