Суспільство

В Житомирской области из-за лютой зимы замерзают не только люди, но и звери. ФОТО

18 February 2010, 17:03

Сніжної і морозної зими потерпають не тільки люди а й тварини. Особливо дістається тим, нашим “братам меншим”, хто мешкає у дикій природі. Через великий шар снігу косулі, лосі, дикі кабани та свині не можуть віднайти корм. У Радомишльському (Житомирська область) лісгоспі на допомогу тваринам прийшли єгері і лісівники.

Єгер стукає лопатою по дереву і голосно гукає “ Машка, Машка!”

Саме так розпочинають взимку свій робочий день єгері Михайло Яценко і Сергій Чуб. Почувши знайомий голос, дика свиня Машка поспішає на сніданок з усім сімейством. Кукурудза, картопля для цих тварин улюблені ласощі. Дикі свині настільки звикли до людей, що потоваришували і з нашою знімальною групою.

А своїм постійним годувальникам тварини дозволяють навіть почухати спину і живіт.

“Ми їх не боїмось і вони нас не бояться. Виросли вони у нас. І мамка їх виросла тут. Ставимося як до дітей”, - пояснює Михайло Яценко - начальник мисливської дільниці

Меню для лісової їдальні працівники лісгоспу почали складати ще літом. Для Машки та її потомства закупили 40 тонн кукурудзи, і 9 тонн картоплі, а для косуль і оленів самі в’язали віники та розкладали сіль у солонці.

Олексій Пузіков - заступник директора Радомишльського лісгоспу

“Не будет охоты на нашей территории, если уйдут животные. Если они уйдут на другую территорию браконьеры могут убить. А у нас егерская охрана, которая ведет охрану диких животных чтобы потом наши потомки могли увидеть кабанов, лосей, оленей», - розповідає Олексій Пузіков - заступник директора Радомишльського лісгоспу

Як тільки зійде сніг, лісова їдальня закриється на профілактику: одні залишки харчів будуть спалені, інші ретельно перебрані і сховані до наступної зими.

Автори: Леонід Харшан, Сергій Базилюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі