Культура

До Житомира приїде яскравий представник сучасної української літератури Любко Дереш

25 February 2010, 11:52

4 березня, вперше у Житомирі, відбудуться літературні читання сучасного українського письменника Любка Дереша. Огранизатором події є молодіжна громадська організація „Молода Сила”.

Також, на одній сцені з видатним представником постмодернізму матимуть змогу виступити молоді житомирські літератори. Охочим виступити на одній сцені з Любком Дерешем необхідно заповнити анкету, яка знаходиться на сайті організації.

Зустріч відбудеться у ресторані «Кабачок 12 стільців» (м.Житомир, вул..Київська, буд.13). Початок о 19:00. Вхід коштуватиме  40 грн.

Любко Дереш (1984 р.н., м. Львів) — один із найвідоміших сучасних українських авторів. Головні герої його творів — підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Автор намагається правдиво показати життя героїв, тому у творах не викреслює розповсюджений сучасний сленг. У деяких уривках сюжет містить містичні елементи і враження підлітків, які перебували під впливом галюциногенних препаратів.

Перша публікація — роман «Культ» у часописі «Четвер» (2002). Потім вийшли романи «Поклоніння ящірці» (2002, написаний раніше, ніж «Культ», але вийшов після нього), «Архе» (2005), «Намір!» (2006), «Трохи пітьми» (2007), спільно з Ю.Андруховичем та С.Жаданом «Трициліндровий двигун любові» (2007).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі