Суспільство

В школах Бердичева хотят увеличить перемены - для буфета и прогулок

12 March 2010, 14:58

У загальноосвітній школі №7 м. Бердичева Житомирської області 11 березня говорили про запобігання й профілактику нещасних випадків, які можуть трапитися з учнями.

Про це повідомляє телекомпания ВІК.

Директори усіх шкіл міста зібралися на семінарі, аби розглянути питання охорони здоров’я дітей.

Статистика свідчить: здоровими закінчують школу 5-7% дітей, розповідає директор школи № 7 Антоніна Гранківська-Тарасюк. 50% мають проблеми зі здоров’ям, що заважають у майбутньому обрати потрібну професію.

Антоніна Гранківська-Тарасюк, директор ЗОШ №7: «Найголовніше для адміністрації, для вчителя, для батьків - це здорова дитина. Ми б хотіли, щоб цей відсоток був не 5-7, а 70-80. Які б не були соціально-економічні чи політичні проблеми, можливо, навіть зміна в моральних устоях країни. Нація, яка не буде берегти здоров’я дітей, приречена на вимирання».

Аби директори відчули себе школярами, вчителями, адміністраторами чи медичними працівниками, психолог школи провела з ними рольову гру. У чотирьох групах, на які розділилися керівники освітніх закладів, говорили про проблеми здоров’я учнів та їх причини. Однією з головних є екологічна.

Валентина Адаменко, начальник Бердичівського управління освіти і науки: «Ми маємо власних дітей, ми є вчителями, разом з тим ми є і медиками, бо бачимо, як часто діти звертаються до медпункту. Діти мало перебувають на свіжому повітрі. З початком весни ми переглянемо режим роботи наших закладів освіти: зробимо відповідні великі перерви, щоб діти мали змогу побути на вулиці чи зайти до буфету».

Діти, які старанно навчаються та постійно виконують домашні завдання, мають більше проблем зі здоров’ям, ніж ті, які урокам приділяють мало часу, констатували на семінарі.

Завантаженість учнів не дає їм змоги звертати увагу на здоров’я.

Валентина Адаменко, начальник Бердичівського управління освіти і науки: «Навчальні програми дуже перевантажені. 8-9 уроків для учнів 10-11 класів це надзвичайно багато. Важливим питанням залишається проблема двозмінного навчання. Коли дитина приходить до школи о 13.00, і до 19.00 вона тут, то про ніяке навчання не можна говорити».

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі