Культура

В Житомире наградят лучших юных поэтов и прозаиков

24 March 2010, 13:00

25 березня 2010 року відбудеться офіційна церемонія підведення підсумків та нагородження переможців та учасників конкурсу юних письменників «Світ очима дітей» за 2009-2010 роки. 

Місцем проведення церемонії став Житомирський міський палац культури. Церемонія розпочнеться об 11 год.

Організаторами конкурсу є Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки управління культури та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Основна мета конкурсу  це підтримка талановитих дітей та підлітків, які захоплюються написанням віршів, прози тощо, та сприяти підвищенню рівня їхньої самооцінки, а також створити передумови для їх самореалізації в майбутньому як письменників, поетів, драматургів.

Довідка: За період 2009-2010 рр. участь у конкурсі юних письменників «Світ очима дітей» взяли 75 авторів (дітей та підлітків) з Житомира та 12-ти районів Житомирської області. Зокрема представлені 8 міст та 8 районів Житомирської області: м. Житомир, м. Малин, м. Бердичів, м. Коростень, м. Новоград-Волинський, м. Коростишів, м. Баранівка, м. Романів, Олевський р-н, Попільнянський р-н, Житомирський р-н, Романівський р-н, Володар-Волинський р-н, Новоград-Волинський р-н, Червоноармійський р-н, Малинський р-н.

Твори, представлені на конкурс, оцінювала спеціально створена Експертна рада. 
До складу Експертної ради у 2009-му році увійшли: Галина Кавун – заслужений журналіст України, Світлана Гресь – член спілки письменників України, Олена Ковальчук – спеціаліст управління освіти Житомирської міської ради, Людмила Іванова - експерт Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Сучасний формат». 
Склад Експертної ради 2010-го року: аташе прес-служби департаменту секретаріату міністра Міністерства закордонних справ України Демиденко Ірина Миколаївна; відповідальний секретар, заступник головного редактора газети «Житомирщина» Хомчук Ірина Василівна; вчителі української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів міста Житомира.

Експертна рада визначила переможців у наступних номінаціях: «Оповідання», «Юні поети», «Фантастичні оповідання», «Детектив», «Есе. Філософія життя», «Поезія». В кожній із номінацій були визначені переможці у різних вікових категоріях: до 10 років, до 15 років та до 18 років. 

В цілому, оцінюючи конкурсні роботи учасників, Експертна рада підкреслила оригінальність, креативність та глибину більшості творів, хоча деякі твори вимагають серйозних доопрацювань.

До участі в урочистій церемонії нагородження запрошуються учасники конкурсу, вчителі, творчі керівники, батьки, учні загальноосвітніх навчальних закладів Житомира та районів Житомирської області.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі