Суспільство

В Бердичеве готовятся к ликвидации подтоплений. ФОТО

25 March 2010, 10:04

11 пожеж, 14 отруєнь чадним газом, один вибух, які забрали життя трьох людей, трапились у місті з початку року.

У місті діє програма цивільного захисту, яка передбачає проведення відповідних заходів. Говорити, не що заплановано, а що конкретно зроблено, попросив доповідача міський голова. Наприклад, як проходить боротьба з підтопленнями, повідомляє ВІК.

Віктор Рябушко, начальник відділу з питань НС та цивільного захисту населення: “Укладено договір з головним управлінням МНС у Житомирській області щодо організації підриву льоду на Гнилоп’яті. . Перевірено готовність міських служб . Вони у повній готовності. Перевіряємо стан шляхово-експлуатаційної служби, яка у першу чергу буде залучена до ліквідації підтоплень”.

Вибух на МЮДа навчив їх більш відповідально ставитись до своїх обов’язків, запевнили посадовці. Роботу з виявлення самочинно встановлених газових котлів і колонок, а також перевірку вентиляції у будинках активізували.

Увагу приділяють і самим будівлям, серед них чимало аварійних, зведених ще до революції, розповів заступник міського голови Володимир Пономарчук. Їх треба зносити, от тільки відселяти людей нікуди.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: “Гуртожитків немає. У тих, що належать коледжам та ПТУ, діє заборона для поселення сторонніх. Це проблема дуже складна. У нас 52 сім’ї вже відселено. У п’ятницю ще п’ять відселили — з МЮДа, 5а”.

У квітні стан цивільної оборони міста перевірятиме Міністерство надзвичайних ситуацій, повідомив заступник мера.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі