Україна

Під Києвом вже затопило дамбу

7 April 2010, 23:32

У Деснянському районі Києва вода перелилася через водозабірну дамбу. У своєму сьогоднішньому номері газета БЛИК пише, що вода підступає до житлових будинків по вулиці Милославській.

Як пише видання, у вівторок вранці, 6 квітня, вода в Десні піднялася занадто високо, через що перелилася через дамбу поблизу Деснянської водопровідної станції. Потоки води спрямовані в Десенку. По той бік дамби залишилося багато людей. Там розташована база відпочинку і місця для риболовлі. Люди опинилися в заручниках - вибратися можна було тільки почекавши, коли спаде вода. На місце прибули МНСники. Ближче до вечора вода почала спадати. Люди евакуювалися через дамбу або на машинах, або на велосипедах.

"Я думаю, це воду так спускають з водосховища. Ніхто не постраждав", - розповів Віталій Добровольський, співробітник Деснянського райуправління МНС у Києві.

За словами місцевих жителів, таке ж було вісім років тому. Тоді вода піднялася ще вище і рибалки заробляли перевезенням людей на човнах, пише видання.

"Таке явище ми спостерігаємо практично щороку. До критичного рівня води в Дніпрі ще у нас є запас 1,5 м. Ще більший запас на Десні. Панікувати рано, пік потопу ні в Росії, ні в Білорусі ще не настав , у нас ще є два тижні, і тоді будемо говорити про потоп. Все йде за планом, рівень води в Десні у нормі: 350 см. Потоп почнеться, коли буде 500 см і більше: тоді вода заллє територію від села Пухівка до Новосілок і дійде до Києва. Цього ми очікуємо в кінці місяця ", - розповів Олег Серебряков, начальник гідрологічної станції в Гідропарку.

Тим часом у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій запевняють, що паводкова ситуація і процеси регулювання льоду на Дніпрі перебувають під контролем.

"Ми сьогодні можемо констатувати, що льодохід і процеси регулювання льоду теплоходами криголамного типу в Київському водосховищі себе виправдали. Льодохідна ситуація перебуває під контролем. Нам вдалося домогтися, щоб льодохід в Десні та Дніпрі не збіглися в часі", - сказав міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, зазначивши при цьому, що через 4-5 днів очікуються піки проходження води через Прип'ять, через 10-15 днів - у верхів'ях Дніпра, і трохи пізніше - по Десні.

Відголос

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі