Культура

Житомир на театральному зв’язку. ФОТО

16 April 2010, 12:17

Цього тижня,14 квітня, в Житомирі відбувся другий Театральний фестиваль «Житомир on-line».

Ініціатор та організатор фестивалю – Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Сучасний Формат».

Мета фестивалю – залучення молоді через кращі зразки театрального мистецтва до культурних та духовних цінностей людства.

Участь у фестивалі взяли дитячі та молодіжні театральні колективи з Житомира та районів Житомирської області. Учасники фестивалю представили вистави у різних жанрах, серед яких: казка, літературно-музична композиція, соціально-публіцистична вистава, містерія, комедія, пародія тощо.

Роботи, представлені на фестивалі, оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли: Петро Авраменко – режисер і актор Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги, Валерій Кулавін – художник Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги, Галина Кутішенко – актриса Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.

Фестиваль складався з двох символічних сторінок. Перша сторінка фестивалю – дитяча, друга – молодіжна. Журі визначало переможців в двох сторінках фестивалю у різних номінаціях.

Наводимо перелік переможців в дитячій сторінці фестивалю:

Перемогу в номінації «Краща виконавиця жіночої ролі» здобула Аліна Кравчук (Театральний колектив "Аматор", м. Новоград-Волинський)

Переможцем в номінації «Кращий виконавець чоловічої ролі» став Володимир Буковський (Театральний колектив "Аматор", м. Новоград-Волинський).

В номінації «Кращий акторський ансамбль» було відзначено театральний гурток Спеціалізованої ЗОШ №12 м. Житомира.

В номінаціях «Краща режисура» та «Краща сценографія» журі виділило театральний колектив «Барвінок»  (Малинський міський центр дитячої та юнацької творчості).

Наводимо перелік переможців в молодіжній сторінці фестивалю:

Перемогу в номінації «Краща виконавиця жіночої ролі» отримала Ніна Баранова (Студентський театр ЖДТУ).

Переможцем в номінації «Кращий виконавець чоловічої ролі» став Андрій Шпачук (театральний колектив «Сучасний Формат», м. Житомир)

В номінації «Кращий акторський ансамбль» було відзначено театральний колектив «Сучасний Формат» (м. Житомир)

В номінаціях «Краща режисура» та «Краща сценографія» відзнаку журі отримав Молодіжний театр "Гелікон" (Житомирське училище культури і мистецтв ім. І. Огієнка)

Гран-прі фестивалю отримав театральний колектив «Гармонія» (с. Кодня, Житомирський р-н).

Журі фестивалю, порадившись, прийняло рішення про відзначення в спеціальній  номінації «Браво!» виступу театрального колективу «Сучасний Формат» з літературно-музичною композицією «23-го года рождения».

Переможцям фестивалю були вручені дипломи та спеціально виготовлені статуетки фестивалю «Житомир on-line»-2010. Усі учасники фестивалю отримали подяки за участь у фестивалі та солодкі подарунки.

Фестиваль проводився в приміщенні Житомирської обласної філармонії та тривав з 11 до 17 години. Фестиваль проводився за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, а також управління культури Житомирської обласної державної адміністрації.

Спонсори фестивалю: ТД «Трейд» - офіційний дистриб’ютор ЗАТ «Житомирські ласощі», представництво «Coca-Cola» в Житомирській області, ТОВ «Віндзор».

Медіа-підтримка фестивалю: ТРК «Союз-ТВ» та сайт Житомир.info

 

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі