Культура

Гран-прі II Всеукраїнського фестивалю «Зорецвіт» - у талановитої мешканки Житомирської області. ФОТО

24 June 2010, 14:35

 Житомирщина яскраво проявила себе на II Всеукраїнському дитячому пісенному фестивалі «Зорецвіт». Насамперед наша область є господаркою цього фестивалю, який два роки поспіль проводиться в селищі Мар’янівка Баранівського району. І вкотре Житомирщина проявила свою гостинність, зустрівши делегації з 22 областей України. Окрім того, представниця Полісся, конкурсантка з Бердичева Олена Мазунова стала володаркою Гран-прі фестивалю, а ще грошової премії в сумі одна тисяча доларів. А Ліна Шеремет з Новоград-Волинського району посіла третє місце і відповідно отримала грошову винагороду в сумі одна тисяча гривень. Також гарно виступили на конкурсі Вікторія Шемчук, Юлія Вовк та Оксана Потайчук. Вони стали дипломантками конкурсу. Отримавши грошові винагороди по 500 гривень. Варто зауважити, що всі учасники без виключення не залишилися без призів. Кожному був заготовлений сучасний MP3-плеєр та грамоти з особистим підписом засновника і голови оргкомітету фестивалю, народного депутата України, лідера політичної партії «Українська Платформа» Павла Жебрівського.

«У нас є задум, - зазначив Павло Жебрівський, - розширити рамки фестивалю, зробити його відкритим. Щоб до Мар’янівки приїжджали не лише жителі України, а свою майстерність у виконанні пісень українською мовою показували й гості з сусідніх Білорусі та Польщі».

 Олена Мазунова, отримавши Гран-прі фестивалю, не могла стримати своїх емоцій: «Я зовсім не очікувала, - каже дівчина. - Це прекрасний результат,  адже боротьба була напруженою, і всі 98 конкурсантів приїхали на «Зорецвіт» добре підготовленими».

 Серед членів журі, які оцінювали виступи, були заслужені артисти України Юрій Градовський та Павло Мрежук, заслужений працівник культури України, директор Житомирського училища культури та мистецтв Микола Покропивній, а також популярні молоді естрадні виконавці Валентина Паравян, Василь Звєрєв та Олександр Воєвуцький. Очолював поважне суддівське зібрання кандидат мистецтвознавства Петро Даценко.

За рішенням журі, почесне 3 місце переможця фестивалю «Зорецвіт» та грошові премії в розмірі 1 тисяча гривень отримали:

в молодшій віковій категорії – Діана Гончар з Хмельниччини;

в середній – Аріадна Бондаренко з Київської області;

в старшій – Ліна Шеремет з Житомирської області.

Володарями 2 місця та грошової премії в розмірі 2 тисячі гривень стали:

в молодшій віковій категорії – Назар Стінянський з Вінницької області;

в середній – Сергій Гуменний з Хмельницької області;

в старшій – Ганна Твердоступ з Кіровоградщини.

1 місця «Зорецвіту» та грошову премію в розмірі 3 тисячі гривень отримали:

Наталя Пошелюжна та Іринка Нечипуренко з Київської області і Андрій Возіян з Кіровоградської області.

Привітати конкурсантів приїхали особисто народна артистка України Оксана Білозір та фронтмени гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин та гурту «С.К.А.Й.» Олег Собчук.

Соліст провідного українського рок-гурту С.К.А.Й Олег Собчук приїхав відзначити найкращого конкурсанта «Зорецвіту» за версією холдингу «Лавіна мьюзік». В своєму вітальному слові він наголосив, що професійна підтримка дітей, які роблять перші кроки в розвитку свого таланту, - дуже важлива місія, адже через українську пісню ці обдаровані діти прославлятимуть Україну в усьому світі. В зв’язку з цим вокаліст гурту надав можливість записати свій перший сингл на професійній студії звукозапису «Лавіна мьюзік» 16-річній Наталії Пошелюжній з м. Тараща Київської області, яка в конкурсі обійняла 1 призове місце в старшій віковій категорії.

 

 

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Українська Платформа». 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі