Політика

Ярослав Долгих: «Сильне місцеве самоврядування - запорука ефективності держави в цілому»

14 September 2010, 10:51

12 вересня в прямому ефірі соціально-політичного ток-шоу «Майдан» на 5 каналі голова Житомирської обласної організації політичної партії «Сильна Україна» Ярослав Долгих заявив про необхідність реформування системи місцевого самоврядування.

«Нині  місцеве самоврядування і державна влада на практиці не розділені. Я впевнений, що вирішення місцевих проблем не можливе, коли районні та обласні ради не мають своїх виконавчих комітетів, адже вони змушені делегувати всі виконавчі функції державним адміністраціям - призначеним згори і часто надісланим здалеку чиновникам, які не відповідають за реалізацію делегованих повноважень ні перед радами, ні перед громадянами»,- зазначив Долгих.

На думку Долгих, ситуацію може змінити прийняття відповідних змін до законодавства та підтримка суспільства, яке допоможе подолати опір бюрократії, котра не хоче ділитися повноваженнями.

«Для ефективної роботи місцевого самоврядування, йому треба надати більшої самостійності, і реформувати бюджетну систему в такий спосіб, аби дозволити місцевим радам стати повноправними господарями на території хоча б місцевих громад»,-  підкреслив голова Житомирської обласної партії «Сильна Україна» Ярослав Долгих.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі