Місто

У Житомирі по-особливому відсвяткували День людей похилого віку. ФОТО

29 September 2010, 18:06

Пенсіонери нашого міста відзначили День похилого віку. В обласному муздрамтеатрі пройшли урочистості з цієї нагоди. Організувати свято допомогла команда Віри Шелудченко “Рідне місто” і студентська молодь.

Рівень розвитку будь-якого цивілізованого суспільства, будь-якої громади вимірюється піклуванням про старших. Міжнародний День людей похилого віку відзначається 1 жовтня. Житомирські пенсіонери зустріли його по-особливому.  Для них у концертному залі драмтеатру укомандою “Рідне місто” був підготовлений святковий концерт.

Зал був заповнений вщент бабусями і дідусями. Більшість із них – активні учасники клубів «50+», які створено в рамках соціальної програми «Турбота» Віри Шелудченко. Незважаючи на поважний вік, люди випромінювали життєствердний оптимізм. Коли з ними спілкуєшся, отримуєш позитивний  заряд енергії. Адже в душі вони назавжди залишилися молодими, веселими і здоровими.

- Хочу подякувати вам за активну участь у громадському житті міста, – с казала у вітальному слові міський голова Віра Шелудченко. – А ще більше за ваш трудовий подвиг довжиною в життя.

Також мер побажала присутнім родинного затишку, любові і шани від дітей та онуків.

 

Ольга Сичова – учасник війни. Отримує невелику пенсію. Вона вдячна міській владі за матеріальну допомогу в рамках програми «Турбота»:

- Моє життя і життя моїх подруг змінилося. Ми тепер ходимо в кіно, театр, а остання ініціатива Віри Шелудченко – створити для старших людей «Клуби 50+» – дає нам можливість поспілкуватися між собою не на лавочках, а в теплих приміщеннях.

Жінка каже, що в неї з’явилося справжнє дозвілля, а також відчуття, що міська влада по-справжньому поважає літніх людей.

До речі, деякі одинокі пенсіонери завдяки «Клубам 50+» навіть знайшли собі пару і змогли знову відчути затишок подружнього життя.

 

Пенсіонерка Людмила Груша дякує міській владі за матеріальну допомогу і продуктові набори, оскільки отримує малу пенсію:

- Я вважаю, що ми маємо підтримувати нашого мера, бо вона підтримує нас. Мені до вподоби, що вона проста жінка і спілкується з нами просто і щиро. Ми вже її знаємо особисто, а вона нас. Вона не відвертається від нас і по можливості  вирішує наші проблеми.

Людмила Груша хвалиться, що в неї на Соколовському масиві відремонтували дорогу. Раніше, каже жінка, жодна влада за двадцять років цього не зробила.

 

Мама 2-річної доньки Олена Джигора радіє, що найближчими днями в їхньому дворі (проспект Миру 1В) встановлять дитячий майданчик:

- А ще нам обіцяють зробити біля будинку якісне вечірнє та нічне освітлення, відремонтувати бордюри та проїжджу частину дворової території.

Олена знає, що все це здійснюється за програмою, яку ініціювала Віра Шелудченко, «Творимо місто разом». Вона переконана, що команда міського голови за участі городян перетворить Житомир у європейське місце.

 

- Житомир кращає на очах, – каже студентка Тетяна Межевич, яка прийшла до драмтеатру допомогти влаштувати свято для літніх людей. За її словами, справа навіть не в тому, що в її мікрорайоні відремонтували дорогу. Місто стало чистішим – його добре прибирають і вчасно вивозять сміття. 

- У Житомирі нарешті з'явилися місця, які із гордістю можна показати знайомим із інших міст, – радіє студентка.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі