Культура

Симфонічні вечори в Житомирі

19 October 2007, 17:28

Двічі з початку жовтня в обласній філармонії лунала симфонічна музика. Причому в обох випадках концерти проходили з великим успіхом і при повній залі слухачів , - повідомляє „Житомирська хвиля”

Так у Житомирі виступили досить відомі симфонічні колективи - з Чернівців та з далекого російського міста Набєрєжниє Чєлни.

Головний диригент останнього - Ігор Лєрман, до того ж, як виявилося, має житомирські коріння. І тому, не випадково його камерний оркестр розпочав свій міжнародний тур по Україні та Молдові саме з нашого міста:

“Знаковим є те, що  в стіни обласної філармонії повертається дух високого мистецтва і цього потребує (прагне) житомирська  публіка,  – вважає новий директор філармонії Віктор Губанов:

Із початку сезону філармонія заявила потужну програму - музичний марафон, присвячений 70-річчю цього мистецького закладу. Попереду - низка концертних вечорів, серед яких ювілей народного артиста України, композитора Івана Сльоти, провідних артистів філармонії, а також знамениті “Грудневі вечори”, на які до Житомира традиційно приїздять музиканти зі світовим ім’ям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі