Політика

Жебрівський: зміни до Закону «Про банки і банківську діяльність», які запропонував уряд Януковича - шлях в нікуди

24 October 2007, 11:23

«В Україні існує три гілки влади: законодавча, виконавча і судова. Для того, щоб мати контроль за державними банками, щоб одна гілка влади не превалювала над іншою, якраз і була розроблена система, згідно якої три основних фігуранти – Президент, Верховна Рада і Кабінету Міністрів – формували на паритетних засадах склад наглядової ради держбанків», - зазначив у коментарі сайту RAZOM керівник  житомирської обласної організації блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», екс-губернатор Житомирщини Павло Жебрівський.

За його словами, нинішній уряд намагається отримати диктаторські повноваження: «Нинішній Кабінет Міністрів весь час працював для того, щоб поставити під свій контроль все, і звести роль законодавчого органу влади до обслуговування забаганок уряду».

«Такі зміни до Закону «Про банки і банківську діяльність» - шлях в нікуди тому, що це є диктатура уряду», - сказав Жебрівський.

Він також відмітив, що нічого не зроблено для громадського контролю за діями державних банків. «Нас не влаштовує така послідовна робота уряду, що спрямована на підпорядкування всього Кабінету Міністрів та прем’єру», - зазначив член Блоку.

Нагадаємо, у січні цього року були внесені зміни до Закону «Про банки і банківську діяльність», згідно з якими наглядові ради державних банків формують Президент, Верховна Рада і Кабінет Міністрів на пропорційній основі. 15 жовтня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, в якому йдеться про внесення змін до Закону «Про банки і банківську діяльність», які передбачали б формування наглядових рад держбанків з 9 осіб виключно урядом.

razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі