Культура

У Житомирі пройде єдиний в Україні „військовий” фестиваль «Кінотур». Уже учетверте.

24 October 2007, 11:53

Житомирська область у 70-80-ті роки минулого століття була центром фестивального  руху кінематографістів-аматорів  і до  цього часу серед  представників кіномистецтва України і країн СНД пам’ятають фестиваль «Золоте Полісся». Справа честі  підтримати естафету поколінь  і надати новий імпульс міжнародному кіно фестивальному руху.

Три роки поспіль у жовтні  Житомирщина ставала центром кіномистецької  події. Високоповажне журі у складі видатних  діячів мистецтва і культури визначало переможців міжнародного  фестивалю  екранних мистецтв «Кінотур». Щороку на фестиваль представляється понад 100  робіт представників телекомпаній та окремих  авторів з України та  різних  країн. Географія зйомок представлених  робіт  -  Україна, Великобританія, Африка, Туреччина, США, Косово, Польща, Росія, Ірак, Бельгія, Балтія, Афганістан, країни НАТО.

 Вчетверте Житомирська обласна організація ветеранів афганської війни  та громадська організація «Творче об’єднання мистецтв «Аполлон»  проводять міжнародний фестиваль екранних мистецтв  «Кінотур». Фестиваль «Кінотур» - єдиний в Україні,  де представлена щоденна нелегка  робота військовослужбовців  у справі укріплення обороноздатності держави, роздуми про героїчне минуле країни,  данина пам’яті ветеранам і, в першу чергу,  доля людини в погонах.  Тому активну участь у фестивалі приймають прес-служби та телестудії силових  відомств:  Міністерства оборони, Державної  прикордонної  служби, Державної митної  служби, Міністерства з  надзвичайних  ситуацій, Міністерства внутрішніх  справ.  

За час свого існування фестиваль став невід’ємною  частиною культурних подій телекінопростору України.   Учасники мистецького заходу – провідні телевізійні  та кінокомпанії з  усіх областей України, країн ближнього та дальнього зарубіжжя.  Щороку на фестиваль приїздить велика кількість  кіномайстрів,  журналістів, які   представляють свої творчі доробки. 

Цьогорічний фестиваль традиційно пройде за сприяння Національної спілки кінематографістів України та Національної  спілки журналістів України.   Всі ці   роки інформаційну підтримку  у проведені фестивалю надавали газети «Урядовий кур’єр», «Голос України»,  «Народна армія», «Житомирщина»,  центральні і регіональні телерадіокомпанії. 

Фестиваль «Кінотур» - це комплексна культурно-просвітницька подія,  яка направлена на підняття  престижу служби в армії, укріплення в суспільстві позитивного образу захисника Вітчизни і об’єднання зусиль усіх зацікавлених відомств  і організацій у справі патріотичного виховання молоді.

З 26  по 28  жовтня поточного року планується провести IV міжнародний фестиваль екранних мистецтв «Кінотур». За традицією, головні події фестивалю відбудуться у найкращих розважальних закладах  міста. У триденній програмі  -   екскурсії по історичним та пам’ятним  місцям  Житомирщини,  відвідування підприємств-спонсорів фестивалю,  прес-конференції та майстер-класи,  відкритий перегляд фільмів-учасників фестивалю для  усіх бажаючих.

28 жовтня поточного року планується провести урочисту церемонію  нагородження переможців та закриття фестивалю. Церемонія буде проходити в одному з  найпрестижніших   культурно-розважальних  центрів Житомира. 

Цього року на фестиваль заявлені кіно і телероботи авторів з Грузії,  Азербайджану, Білорусії, Ізраїлю, США,  Республіки Молдова, Придністров’я, Росії.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі