Культура

Телепрограма Львівського інституту сухопутних військ стала дипломантом фестивалю "Кінотур-2007"

30 October 2007, 16:45

26-28 жовтня у Житомирі пройшов 4-й Міжнародний фестиваль екранних мистецтв "Кінотур-2007". У ньому взяли участь представники дев’яти країн світу, які показали свої фільми і телепрограми, присвячені військовій службі у збройних силах, правоохоронних та рятувальних органах, військово-патріотичному вихованню молоді.

ро це ZAXID.NET повідомили у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Організатори фестивалю - Житомирська обласна організація ветеранів афганської війни та громадська організація "Творче об’єднання мистецтв "Аполон" - присвятили його 120-річчю від дня народження відомого українського скульптора, режисера і драматурга Івана Кавалерідзе, 30-літтю пам’яті кінодраматурга, письменника, лауреата Державної премії ім. Т.Г. Шевченка Василя Земляка та 15-річчю формування українського миротворчого батальйону в складі сил ООН.

Фестивальні роботи демонструвалися у 14 номінаціях, зокрема "Інформаційна телевізійна програма з військової і миротворчої тематики", програма або фільм з таких тем, як "Спецназ у дії", "Кордон", "Служба порятунку", "Образ людини у погонах" тощо.

Високої оцінки організаторів і глядачів удостоїлася творча праця військових журналістів зі Львова. У номінації "Інформаційна телевізійна програма з військової і миротворчої тематики" дипломантом міжнародного фестивалю стала телепрограма "Звитяга", яка є спільним проектом Львівської обласної державної телерадіокомпанії та редакції газети "Курсантський вісник" Львівського інституту Сухопутних військ Національного університету "Львівська політехніка" і виходить на 12-му каналі ЛОДТРК. Диплом мистецького форуму отримали автори програми — військовослужбовці Львівського інституту Сухопутних військ капітан Дмитро Гуцуляк, майор Віталій Рудковський, курсанти Оксана Гладка і Наталія Задверняк. Капітан Дмитро Гуцуляк був також нагороджений грамотою Житомирської обласної ради за висвітлення теми військово-патріотичного виховання молоді на теле- і кіноекранах.

Львів’яни відзначилися на фестивалі не лише своєю творчістю. Майор Віталій Рудковський посів 2 місце у змаганнях зі стрільби з пістолета Макарова серед усіх чоловіків-учасників мистецького форуму.

zaxid.net

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі