Культура

У Житомирському держуніверситеті святкували день української писемності

12 November 2007, 13:43

9 листопада Навчально-науковий інститут філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка святкував день української писемності. Співорганізатором цього проекту була Житомирська обласна організація «Національний Альянс».

В честь свята глядачам була запропонована вистава, зроблена з уривків різних літературних творів українських письменників. На перервах роздавалися привітальні листівки з пропагандою української мови. Це дійство було організовано студентами ННІ філології та журналістики, дехто з останніх за сумісництвом є членами «Національного Альянсу». Також спеціально до цього дня був влаштований конкурс: «Мово рідна, що без тебе я?», де кожен студент мав можливість у письмовій формі висвітлити своє бачення мовної проблеми.

Голова студентського братства ННІ філології та журналістики Катерина Бугайчук висловила думку щодо проведення заходу: «День української писемності надав чудову можливість показати студентам красу рідної мови, залучити їх до всього українського. Запропонована вистава надала можливість продемонструвати найкращі здобутки української культури. Тим більше, що оформлена вона була в сучасному стилі з використанням народного гумору і сатири. І взагалі одним із напрямків роботи студентського братства є патріотичне виховання студентів, в цьому нам допомагає дирекція. Наш інститут гордий з того, що має музей етнографії, заснований з ініціативи заступника директора з виховної роботи М.В.Масловської. Впевненості студентам надає присутність директора на всіх заходах.

Сьогодні «на ура» пройшла виставка робіт Ірини Фаріон, що була відкрита спеціально до дня української писемності». Вона висловила щиру подяку «Національному Альянсу» від імені дирекції і студентського братства за надану літературу, значки і наклейки з надписами, що пропагують українську мову і виразила своє захоплення діяльністю «Національного Альянсу», адже консолідація молоді навколо української ідеї – це гідна справа і так необхідна сучасній Україні.

 Інформ-відділ Житомирської організації  «Національного Альянсу»

http://nation.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі