Суспільство

Електричка Житомир-Київ стала серйозним конкурентом для маршруток

23 November 2011, 16:32

За 3 місяці роботи електропоїзда підвищеного комфорту на маршруті Київ – Житомир, «Укрзалізниці» вдалося істотно підвищити показник заповнюваності електропоїздів на даному маршруті. Якщо в перші тижні курсування електропоїзда середня заповнюваність складала 16%, то зараз в окремі дні вона складає 80% при середньому рівні 45%.

Про це Житомир.info  повідомили в прес-службі Укрзалізниці

Загалом за 3 місяці послугами УЗ на маршруті Київ – Житомир скористалось 18,8 тис. пасажирів. Протягом цього часу фахівці УЗ активно вивчали думку пасажирів експресу та вносили корективи до його розкладу з метою зробити електропоїзд зручнішим для пасажирів. Наприклад, час відправлення зі станції Житомир електропоїзда №861 Житомир – Київ було перенесено з 6.05 на 6.30 що дозволило мешканцям різних районів міста дістатися до залізничного вокзалу громадським транспортом.

Запуск електропоїзда підвищеного комфорту за маршрутом Київ – Житомир в серпні 2011 року став можливим після електрифікації залізниці Фастів – Житомир (довжиною 101 км). До цього часу пряме залізничне сполучення по лінії Київ – Фастів – Житомир було відсутнє, а всі перевезення між столицею і Житомиром припадали на автобуси та маршрутки, які долали відстань в 130 км за 1,5-2 години.

Конкурентною перевагою УЗ на лінії Київ – Житомир є швидкість, надійність та пунктуальність. Електропоїзд долає 165 км між двома містами за 1 годину 50 хвилин. Окрім цього електропоїзд дозволяє пасажирам заощаджувати час, оскільки надає можливість доїхати не до околиці столиці, а до центрального залізничного вокзалу, де можна скористатися усіма видами громадського транспорту (зокрема, метрополітеном, швидкісним трамваєм та міською електричкою).

Більш того, тепер жителі Житомира отримали можливість дістатися багатьох міст України та сусідніх країн, здійснивши зручну пересадку на станції «Київ – Пасажирський» з електропоїзда підвищеного комфорту на швидкісні та швидкі поїзди, які слідують з Києва. Також від центрального залізничного вокзалу Києва є можливість зручно дістатися до Міжнародних аеропортів «Бориспіль» та «Київ (Жуляни)».

Електропоїзд підвищеного комфорту виконує два рейси на день за маршрутом Житомир – Київ та один рейс на день за маршрутом Київ – Житомир, крім вівторка та середи.  На лінії працює електропоїзд у складі 8 вагонів. 

Житомир.info 

Розклад 

Номер електропоїзда

Маршрут, проміжні зупинки

Час відправлення

Час прибуття

Час в дорозі

Маршрутна швидкість

Періодичність

861

Київ – Житомир

 

18:25

20:14

1:49

90 км/г

1,4,5,6,7 дні тижня

862

Житомир – Київ

6:30

8:19

1:49

90 км/г

1,4,5,6,7 дні тижня

884

Житомир – Київ

20:29

22:20

1:51

90 км/г

1,4,5,6,7 дні тижня

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі