Культура

В Житомирі заснували нову літературну премію: лауреатам будуть вручати \"Голову Чацького\"

24 November 2011, 17:30

24 листопада на базі інституту філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка була презентована щорічна Літературна премія Валерія Шевчука за кращу книгу української прози.

Особливістю цієї премії є те, що вона заснована на честь живого класика української літератури Валерія Шевчука, який особисто був присутній на презентації.

Валерій Шевчук розповів, що ця премія не буде нести матеріальної нагороди, а лауреатам буде вручатися лише статуетка Голови Чацького, що, за словами письменника, є візитівкою Житомира.

«Ця премія ідеалістична, а не матеріалістична, тобто свідомо вирішили не давати матеріальної винагороди, бо коли премія зв’язана із матеріальними винагородами, біля неї завжди починається певний рух. Починають собі її вибивати, і при тому не ті люди, які шукають красивого і вічного, а ті, які шукають отієї мізерної копійки…»,- розповів Шевчук.

Під час перезентації було повідомлен, що  лауреата премії  визначатиме експертна рада Інституту філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка відповідно до списків, сформованих українськими літературознавцями , кафедрами  літератур вищих навчальних закладів, обласними організаціями Національної спілки письменників України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі