28 March 2024, 18:07 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

10 травня 5 років від дня смерті Антоніни Паламарчук

10 травня минає 5 років як пішла у засвіти народна артистка України, уродженка Черняхівщини, кавалер ордена Дружби народів, провідна актриса Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Паламарчук Антоніна Феофанівна.

Результат пошуку зображень за запитом "антоніна паламарчук фото"

Народилася вона 14 листопада 1937 року у смт. Черняхів Житомирської області. У 1963 році закінчила театральну студію при Київському академічному театрі імені Івана Франка, де поєднала свою долю із відомим актором Петром Кукуюком, згодом народним артистом України, який у розквіті сил пішов із життя.

Та справжньою сім’єю Антоніни Паламарчук став колектив житомирського театру. Тут вона пропрацювала майже чверть віку, тут минули її найкращі роки.

Антоніна Паламарчук була різноплановою актрисою, проте її жіночі ролі - Мавка і Килина з «Лісової пісні», Долорес із «Камінного господаря» Лесі Українки - залишилися неперевершеними. За них у далекому 1970 році вона отримала диплом 1 ступеня.

Антоніна Феофанівна створила також яскраві сценічні образи головних героїв вистав «Васса Желєзнова» М. Горького, «Мама збирається заміж» В. Канівця, «Зачарований вітряк» та «Любов про тебе» М. Стельмаха. Яскравими та значущими були її ролі у виставах «Ніч місячного затемнення», «Весілля в Малинівці», «Царська милість», «Вампір» та багатьох інших.

Паламарчук А.Ф. була депутатом Житомирської обласної ради, брала активну участь у громадському житті міста та області.