25 April 2024, 08:53 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

У Вільській ОТГ, що на Черняхівщині відбулись вибори...

Відбулися перші вибори у Вільській об’єднаній територіальній громаді. Голову та депутатів сільської ради громади обирали жителі 12 сіл Черняхівщини. Такі саме вибори відбулися ще в 21 об’єднаній територіальній громаді в 16 районах Житомирської області.

Найвища явка зафіксована саме у Вільській сільській ОТГ – 71, 5%.

Головою Вільської сільської ради Вільської об’єднаної територіальної громади обрали Петра Бєлого (42% голосів) – члена команди «КОНКРЕТНИХ СПРАВ», підтримуваного однодумцями та народним депутатом України Павлом Дзюбликом.

Другу кількість голосів отримав Микола Жилінський, самовисуваний кандидат від БПП "Солідарність" (24,1%).

На третьому місці – Григорій Лисюк (23,1), на четвертому – Ірина Гересняк (9,4%).

Депутатами Вільської сільської ради Вільської ОТГ стали О.Л.Тихоненко, Т.В.Забродська від Вільська, М.О.Хомик від Щербин, В.В.Логвинчук та Є.Ю.Галінський від Вишполя, В.А.Гладиш від Зорокова, С.Л.Забродська від Іванкова, О.В.Шишак, В.А.Лайчук та С.Л.Хомінський від Новополя, В.О.Гудзюк від Окілка, П.П.Шапіренко від Крученця та О.К.Вигівська від Ксаверівки.

Кандидати в депутати від Вільська Р.О.Свірчевський і Н.І.Котенко набрали однакову кількість голосів виборців, тож по їхньому округу невдовзі відбудуться перевибори.

Петро Віталійович Бєлий зазначив, що депутатами Вільської сільської ради Вільської ОТГ стали достойні люди і він упевнений у результативній співпраці з ними, так само, як і в подальшій роботі з тими членами команди «КОНКРЕТНИХ СПРАВ», які депутатами не стали, але продовжуватимуть працювати на благо Малої Батьківщини.

Народний депутат України Павло Дзюблик та лідер команди «КОНКРЕТНИХ СПРАВ», голова Черняхівської районної ради Іван Бовсунівський запевнили

Петра Бєлого у своїй всебічній підтримці його, депутатського корпусу сільради ОТГ і всіх жителів громади.

І Ось вже залишилися в минулому виборчі перегони – і новообрані Вільський сільський голова Петро Бєлий та депутати Вільської сільської ради взялися до роботи, зібравшись на свою першу сесію. На ній було визнано їхні повноваження, утворено постійні комісії цього органу місцевого самоврядування, припинено діяльність органів місцевого самоврядування, що увійшли до складу Вільської сільської ради об’єднаної територіальної громади, покладено обов’язки старост сіл Вільської сільської ради на колишніх сільських голів та вирішено ряд інших питань.

На сесії прийняли сільський бюджет на 2017 рік. Перед тим відбулося його жваве обговорення, що засвідчило громадянську активність депутатів і їхнє бажання працювати.

Одинадцять депутатів Вільської сільської ради об’єдналися в депутатську групу «КОНКРЕТНИХ СПРАВ», чим засвідчили своє бажання працювати разом і спільно із сільським головою Петром Бєлим гуртуватися навколо вирішення питань, які поліпшать якість життя земляків, котрі живуть тепер уже у Вільській об’єднаній територіальній громаді. Ще троє депутатів пообіцяли приєднатись до цієї групи згодом. Таким чином всі 100% депутатів будуть членами групи «КОНКРЕТНИХ СПРАВ».

Попереду – нелегка робота, адже об’єднані територіальні громади лише починають в Україні своє існування. Але наші депутати і сільський голова не бояться бути першопрохідцями і вірять у те, що за справжнім самоврядуванням – майбутнє України, бо в «своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

Як відомо районна організація БПП “Солідарність» припустилась низки стратегічих прорахунків і тактичних помилок в результаті чого її зусилля та здобутки були зведенні до нуля. Кандидат від «Солідарності з тріском програв вибори, а всі намагання районної організації і керівництва Черняхівської РДА по створенні власної депутатської групи у Вільській сільській раді Вільської ОТГ повністю провалились.